söndag 29 maj 2011

Herr Juholts lånar sig till den smutsiga kampanjen

På detta forum ha tidigare uppmärksammat att den, i många frågor från tuva till tuva hoppande, socialdemokratiske partiledaren herr Juholt är republikan. I sig är detta icke något anmärkningvärt då herr Juholts parti i sitt program ha kravet på republikens införande. Dock är det så att herr Juholts företrädare haft det goda omdömet att icke driva detta, då sett såväl både Monarkins starka ställning som det goda i de konungagärningar våra Konungar utfört.

Nu synes dock herr Juholt, enligt vad som framgår av tidningen Expressen, vilja taga en mer aktiv del i den smutsiga kampen mot demokratin. I intervjun understår sig Juholt att sprida anklagelser mot Hans Majestät Konungen vilka grunda sig på obevisade påståenden, skvaller och annat hummel. Att herr Juholt på detta sätt grundar sin argumentation på något som icke visats på ett vederhäftigt sätt säger oss med all önskvärd tydlighet att herr Juholt icke är vuxen den uppgift som anförtrotts honom.

Kommer herr Juholt, om han Gud förbjude, skulle inträda på statsministerämbetet även då att grunda sin analys och argumentation på lösa rykten? Är det rättosäkerhet som då kommer att vara herr Juholds adelsmärke? Svar på dessa frågor är något som i sanning måste avkrävas herr Juholt.

Ock rent rent personligt träder herr Juholt ut på den svagaste av isar när han leder sin diskussion på dessa grumliga rättsäkerhetsvägar. En annan av rättstatens principer säger nämligen att den som är lagförd och avstraffad för ett brott skall anses ha återvunnit sitt medborgeliga förtroende och icke vidare skall lastas för sina försyndelser. Nu är det ju allmänt bekant, och detta är enda anledningen till att jag överhuvudtaget nämner detta, att herr Juholts fästmö lagförts och avstraffats för ett allvarligt förskingringsbrott.

Om nu herr Juholt i sin argumentation gör våld på den av rättstatens principer som säger att var och en är oskyldig tills motsatsens bevisats och det ankommer på den anklagande och inte den anklagade att driva bevisföringen, varför skall han då förvänta sig av andra, som likt herr Juholt icke heller förstått rättstatens sanna natur, att avhålla sig från excesser mot herr Juholts för allvarliga förskingringsbrott lagförda och avstraffade fästmö?

Det är här tydligt att herr Juholt är en högst medioker politiker som saknar såväl djupare analysförmåga som kunskap om rättstatens grundläggande principer. Detta sistnämnda är mycket allvarligt och något som på det högsta diskvalificerar herr Juholt från varje förtroendeämbete i riket som är förenat med ansvar. Herr Juholt skulle därför göra både sig själv och sitt parti en stor tjänst om han snarast trädde tillbaka till förmån för någon som var bättre rustad att inneha den post som herr Juholt, genom en serie olyckliga omständigheter, upphöjts till.

Herr Juholt borde ock nogsamt betänka de skamliga uttalanden han gjort och skyndsamt begära audiens hos Hans Majestät för att i underdånighet framföra en uppriktigt ursäkt till Hans Majestät rörande de oförsvarliga och plumpa uttalanden, grundade på illvilliga påståenden, skvaller och annat hummel, som han gjort.

Leve Monarkin!

Gud bevare Koungen och Fäderneslandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar