söndag 25 september 2011

Dags att återupprätta den ryska Monarkin

Utvecklingen i Ryssland efter den blodsbesudlade kommunismens fall har icke varit oproblematisk. Upprättandet av rättstaten möter alltfort stora hinder och det är odiskutabelt att det finns en mycket ohälsosam blandning mellan lagstiftande, verkställande och dömande makt. Ett tecken i denna riktning är att det nu synes vara på det sättet att herr Putin åter skall få bekläda presidentposten.

Hennes Kejserliga Höghet Storfurstinnan Maria, Storfurstinna av Ryssland, skålar med Rysslands president herr Putin vid en högtidlighet i samband med nuvarande Patriarken av Moskvas tillträde 2009.

Ryssland skulle i dagens situation vara mycket betjänt av en ordning som bygger på maktdelning. Den lagstiftande makten måste skiljas från den verkställande och ett sant oberoende mellan verkställande och dömande makt är en nödvändighet för att rättstaten skall kunna upprätthållas och vidmakthållas.

Ur detta perspektiv är tvivelsutan upprättandet av en strikt konstitionell Monarki vara den bästa lösningen. I denna bör såväl lagstiftande makt som beskattning ställas under duman medan en oväld myndighetsutövning, strikt efter lagarna, upprättas under Monarkens beskydd.

Hennes Kejserliga Höghet Storfurstinnan Maria, Storfurstinna av Ryssland med sin son och arvinge Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Storfurst Georg, Stotfurste av Ryssland, Prins av Preussen, i samband med Prinsen av Preussens bröllop i Potsdam förliden månad.

Den ryska tronföljdsfrågan innehåller en del problematik, i det att den Romanovska Familjestiftelsen under Hans Höghet Prins Niklas av Ryssland motsätter sig Hennes Kejserliga Höghet Storfurstinnan Marias rätt till tronen. Även om det för mig synes finna goda skäl för Storfurstinnans rätt bör dock denna fråga slutgiltigt avgöras av duman.

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera