fredag 23 september 2011

Om Palestinafrågan

Svenska Dagbladet låter meddela att den Palestinska Myndigheten till Förenta Nationerna inlämnat en ansökan om medlemskap.

Det må vara så att lösningen av den palestinska frågan i förlängningen är en lösning med två stater men tiden för detta är på intet sätt mogen. Det är högst lättsinnigt av presidenten för den Palestinska Myndigheten, herr Abbas, att på det sätt som nu sker söka ta genvägar som icke har förutsättningar att lyckas.

Grundproblemet i den palestinska frågan är att den part, Hamas som behärskar en del av det palestinska territoriet, Gaza, icke erkänner staten Israels rätt att existera utan istället verkar för nämnda stats utplåning. Så länge detta förhållande råder kan en tvåstatslösning icke komma på fråga och således på intet sätt heller ett medlemskap i Förenta Nationerna.

Om herr Abbas verkligen värnar om sitt palestinska folk bör han snarast draga tillbaka sin ansökan och resa hem för att där ta tag i grund problemet, de som önskar staten Israels utplåning.

Vidare är det otvivelaktigt så att intill dess att Hamas och med dem likasinnade framhärdar i sin ondskefulla gärning att utplåna den judiska staten så har staten Israel all rätt att försvara sin existens.

Leve staten Israel och dess rätt att existera!

1 kommentar:

  1. Vill härmed tillföra några iakttagelser... Om man gör sig besväret att betrakta dessa araber som självutnämnt sig till "palestinier" d.v.s. ett påhittat folk utan historia, egna traditioner, eget språk, territorium, utkomst eller något annat som kan förknippas med en nationalstats egenheter, kan man enbart beklaga att detta spektakel överhuvudtaget äger rum.

    Statstjänsteman

    SvaraRadera