lördag 22 oktober 2011

Förtroendet för herr Juholt näst intill obefintligt

Svenska Dagbladet låter idag meddela resultatet av en undersökning, genomförd av det aktningsväda institutet SIFO, varav framgår att förtroendet för herr Juholt, socialdemokratiska arbetarepartiets ordförande, nu synes vara lägre än någonsin tidigare. Blott 15 procent av de tillfrågade säger sig ha störst förtroende för herr Juholt som statsminister.

Det hela är på intet sätt förförvånade och lär icke enbart ha sin grund i det slarv och den underlåtenhet herr Juholt visat prov på i samband med hyres-, bil- och reseersättningar. En annan grund till det remarkablet låga förtroendet torde vara den stora oskicklighet med vilken herr Juholt bedrivit sitt ledarskap på, en oskicklighet som även högst sannolikt leder till ett stor missnöje lång in i de egna leden.

Det synes nu allt mer klart att herr Juholt, i en jämförelse med sina företrädare, av vilka en del varit högst begåvade men förslösat denna sin begåvning på socialismens sak, är, för att uttrycka det klart, helt inkompent att axla det ansvar han anförtrotts och än mindre att inneha statsministeposten.

Det är i sanning märkligt att ett parti, som i långerliga tider innehaft ett av rikets högsta ämbeten, statsministerposten och alltfort, inför väljana, gör anspråk på att bestätta denna, icke bättre fårmår att hitta en lämpligare kandidat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar