lördag 8 oktober 2011

Herr Juholts besynnerliga blamager

På detta forum har tidigare uppmärksammats att ordföranden för det socialdemokratiska arbetarepartiet, herr Juholt, synes vara en synnerligen medioker politiker vilken icke besitter de egenskaper som hans ansvarsfulla uppdrag tarvar och än mindre att inneha den statsministerpost han sucktar efter.

Nu har det visat sig att herr Juholt låtit ta ut för hög ersättning för sina boendekostnader enär han icke enbart själv nyttjat den aktuella bostaden utan delat denna med sin så kallade "sambo". Regelverket är på denna punkt klart och tydligt och herr Juholt synes tvärt emot riksdagsförvaltningens otvetydiga instruktioner i augusti ha inlämnat en ny ansökan där full ersättning begärts.

Nu vill väl ingen, icke heller krönikören på detta anspråkslösa forum, tro att herr Juholt eller hans "sambo" gjort det hela medvetet. Istället torde det hela vara ett utslag av slarv och underlåtenhet av att ta reda på de villkor som gäller. Dock, den som visar prov på slarv och underlåtenhet av detta slag är högst olämplig att inneha den typ av uppdrag som herr Juholt har och sucktar efter.

Det är icke heller första gången herr Juholt agerar på ett högst betänkligt sätt. I pressen har tidigare i år rapporterat hur herr Juholt, under en rekreationsresa till Turkiet högt och tydligt för sin följeslagerska, på en barinrättning, högeligen uppläste ett s.k. elektroniskt meddelande från en partivän och utifrån detta uttalade smädesfull kritik. Även detta visar prov på ett mycket dåligt omdöme.

Herr Juholt undgick och att inför sitt val till partiordförande deklarera att hans s.k. "sambo" tidigare avstraffats för bedrägeri. Det må vara att herr Juholts s.k. "sambo" tagit sitt straff och efter detta självklart skall ses som en ärbar medborgare men just detta faktum, och vetskapen om hur media av idag verkar, borde mana herr Juholt att taga sig till vara och icke genom slarv eller grova underlåtenhter äventyra sitt och sin s.k. "sambos" goda rykte som hedervärda medborgare.

Att hålla sig till lagar och regler är något som är en plikt för varje medborgare, hög som låg, och då självklart ock för de som innehar ansvarsfulla uppdrag och ämbeten. Av denna anledning är det därför mycket välkommet chefsåklaren på riksenheten för korruption, herr Johansson, uttalat att det Joholtska ärendet skall granskas. Har herr Juholt begått en förseelse, av underlåtenhet eller annan orsak är i detta sammanhang egalt, som förtjänar påföljd kan detta givetvis icke stillatigande åses utan här må rättvisan ha in gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar