tisdag 10 november 2009

Viktig seger över den röde satan för 20 år sedan


Det förtrycka träder in i friheten.
I dagarna uppmärksammas 20-års minnet av Berlinmurens fall. Detta var en mycket viktig delseger i kampen mot kommunismen och socialismen, det vill säga en delseger i korståget mot den röde satan.

Ärkehertig Otto

En av förgrundsgestalerna i denna långa kamp var Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Ärkehertig Otto, Ärkehertig av Österrike och Kronprins av Östterike. Genom sin roll i den Paneuropeiska Unionen, som vice ordförande från 1957 och som ordförande från 1973, drev Ärkehertigen ett oförtröttligt arbete för en återupprättad frihet för Östeuropas, av den röde satan, förtryckta och förslavde folk.

Ett genombrott i denna kamp var den så kallade "Paneuropeiska picknicken" där Ärkehertigen var initativtagare och beskyddare. Vid picknicken som ägde rum den 19 augusti 1989 var avsikten att symboliskt öppna gränsgrinden för att visa att en ny tid var i antågande. När gränsgrinden, mellan Ungern och Österrike, så öppandes stormade hundratals förtryckta Östtyskar fram och trädde in i friheten. Inte mindre än 661 av den röde satans förtryckta slavar kunde på detta sätt bringas i säkerhet. Denna händelse fick Erik Honecker, en av den röde satans allra trognaste lakejer, att omedelbart beordra stängning av alla Östtysklands gränser mot andra öststater.

Med på plats vid denna historiska händelse och representant för Ärkehertigen var hans dotter, nuvarande ledamoten av Sveriges Riksdag, Hennes Kejserliga och Kungliga Höghet Ärkehertiginnan Walburga, Ärkehertiginna av Österrike, Prinsessa av Ungern, Grevinna Douglas.

Här skall också nämnas att Ärkehertigen även varit en oförtröttlig förkämpe mot den svarte satan, den vederstyggliga nazismen, och att han agerade för att förhindra den tyska ockupationen av Österrike år 1938. Ärkehertigen tvingades dock att fly till USA där han kvarblev under kriget.

Att icke Ärkehertigen begåvats med Nobels fredspris är en gåta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar