söndag 4 mars 2012

Tid att återupprätta den ryska Monarkin

Denna dag äger presidentval rum i den Ryska Federationen. Även om en av den ledande kandidaterna, den nuvarande försteministern, herr Putin torde vara den kandidat som åtnjuter störst förtroende måste ändå stora tvivel resas kring herr Putins agerande och om valet till alla delar följer de intentioner som konstitutionen föreskriver. Ensidigt utnyttjande av Federationens myndigheter för att skapa sig fördelar samt en nära relationer med ledande ekonomiska maktsfärer ger vid handen att herr Putin, genom sitt agerande, gör våld på folkstyret.

Utvecklingen i den Ryska Federationen har allt mer gått mot en maktkoncentration, innefattande såväl en symbios mellan presidentämbetet och försteministerämbetet, som ovannämnda relationer till den ekonomiska sfären och då icke minst till företaget Gazprom. Allt detta strider mot maktdelningens princip och riskerar på sikt leda Federationen till fördärvet och avgrundens rand.


Hennes Kejserliga Höghet Storfurstinnan Maria av Ryssland med försteministern herr Putin och Patriarken av Moskva

Av det som säges ovan framgår med största tydlighet att få stater torde vara i större behov av en inriktning mot maktdelning än den Ryska Federationen. Ett återupprättande av den ryska Monarkin vore i detta den mest lämpliga lösningen. Genom detta skulle Dumans roll stärkas samtidigt som den verkställande makten, under Tsarens beskydd, strikt skulle ställas under lagarna.


Hennes Kejserliga Höghet Storfurstinnan Maria av Ryssland

Ett återupprättande av den ryska Monarkin kräver en lösning av den tvistighet som råder mellan olika grenar av ätten Romanov, och som har sin grund i om Storfurst Vladmir äktenskap med Prinsessan Leonida av det georgiska huset Bagration of Mukhrani, är att anse såsom dynastiskt eller icke. Här hävdar den äldre grenen av huset Romanov, med huvudmannen Hans Höghet Prins Niklas av Ryssland, att så icke är fallet. Den yngre grenen med Hennes Kejserliga Höghet Storfurstinnan Maria, dotter till Storfurst Vladimir, är här av den motsatta åsikten.


Hans Höghet Prins Niklas av Ryssland i mitten tillsammans med Hans Majestät Konung Simeon av Bulgarien vid ett möte den 24 februari innevarande år.

Svagheten i den äldre grenens argumentation är att det inom icke finnes några medlemmar som ingått dynastiska äktenskap varför resonemanget något faller på sitt eget grepp. Vid en restauration av den ryska Monarkin måste ändock en värdering av den nuvarande situationen göras och denna torde leda till att Storfurstinnan Maria måste anses som den rättmätige arvtagaren. Denna fråga är dock ytterst upp till Duman att avgöra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar