lördag 21 april 2012

Återupprättandet av den tyska Monarkin

Röster höjs nu allt mer för återupprättandet av den tyska Monarkin. Senast i raden är Prins Filip Kyrill av Pruessen, tillhörande en morganatisk gren huset Hohenzollern, vilke förespråkar en restauration. Prinsens uttalande skall se mot bakgrunden av de händlese som tvingade den förre förbundspresidenten, herr Wulff. Prinsens menar, mycket riktigt, att ett monarkistiskt statskick leder till ett mer harmoniskt samhälle vilket uttryckes genom följande ord:

"En Fursterlig familj ger ett land stabilitet."


Prins Filip Kyrill, Prins av Preussen

Det senaste året har ock Monarkin uppmärksammats allt mer i Tyskland. En viktig händelse var Prinsen av Pruessens högtidliga och storslagna bröllop i Potsdam, en av det preussiska Kunungahusets verkliga stamorter. Detta var torde vara den första händelsen av fursterligt format inom huset Hohenzollern sedan den högst beklagliga novemberrevolutionen kastade Monarkin över ända.

Prinsen av Preussen, Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Prins Georg Fredrik, Prins av Preussen, huset Hohenzollerns överhuvud, förekommer ock i allt fler officiella sammanhang. Ett exempel på detta är firandet rörande 300-års minnet av Konung Fredrik II:s födelse. Prinsen lägger och stor vikt i att upprätthålla huset Hohenzollerns hitoriska tradtioner vilket icke minst märks i upprätthållandet av familjens stamborg, Burg Hohenzollern.

Deras Kejserliga och Kungliga Högheter Prins Georg Fredrik, Prins av Preussen och Prinsessan Sofia, Prinsessa av Preussen, Prinsessa av Isenburg flankerade av den förutvarande tyske förbundspresidenten, Herr Wulff med hustru, vid en middag på förbundspresidentens residens i Berlin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar