fredag 6 april 2012

Politisering av våldet

I Göteborg utfördes en bestialisk misshandel av en oskyldig man. Några yngre vederstyggliga slynglar, vilka helt synes sakna all empatisk förmåga, tillfogade här mannen så allvarliga skador att denne dessvärre ännu ligger i koma. Den inträffade händelsen är synnerligen allvarlig och så avskyvärd att ord saknas att beskriva den. Här måste statsmakten handla mycket resolut och tillse att de skyldiga, i de fall de är straffmyndiga, näpses med mycket kännbara straff. I det fall de icke är straffskyldiga måste samhället tillse att de insättes på lämplig uppfostringsanstalt och icke på lång tid tillåtes att vistas fritt i samhället.

Ingenting kan motivera denna typ av våld. Var och en har alltid ytterst ett ansvar för sina handlingar den som icke tar detta ansvar måste tåla att stå för konsekvenserna.

Det dystra är nu att de avskyvärda handlingarna har väckt ondsinta extremistiska ytterlighetsrörelser att söka slå mynt av det inträffade. Såväl vederstyggliga nazistiska krafter, vilka i detta fall kallar sig nationaldemokrater, som lika avskyvärda kommunistiska krafter, vilka benämner sig rättvisepartiet socialisterna, har idag utnyttjat en annan människas olycka för att få uppmärksamhet för sina avgrundsideologier. Politisering av detta slag är i sanning vedervärdigt och visar endast på hur ondskefulla de nämnda rörelserna, nationaldemokraterna och rättvisepartiet socialisterna är. Dessbättre synes ordningsmakten ha förhindrat öppet våld mellan dessa vansinnesrörelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar