lördag 23 juni 2012

Den syriska situationen eskallerar

Efter mer än ett år av tilltagande blodiga våldsamheter, vilka alltmer liknar ett inbördeskrig, har idag deb den syriska situationen tagit ytterligare ett steg mot katastrofen. Denna dag har ett flygplan, tillhörigt turkiska flygstridskrafter, skjutis ned av syriska stridkrafter. Om detta är ett misstag eller ett taktiskt grepp av den tyranniska regimen i Damaskus vet vi ännu icke.

Att notera i detta sammanhang är att regimen i Damaskus vilar på socialismen och är panarabiskt. Landets styrande parti, Baathparitet (Arabiska socialistiska återfödelsepartiet) har med våld förtryckt det arma syriska folket sedan 1963. Partiets irakiska gren härskade i Irak, genom den blodsbesudlade och sedermera med hängde diktatorn Saddam Hussein, intill 2003. Utan tvivel är regimen i Syrien den grymmaste i Mellanöstern.

Den syriska regimen har icke varit sen att stödja allsköns terroristorganisationer av vilka må nämnas  Hizbollah, Hamas och Islamiska Jihad. Att förinta staten Israel är ett annat av den blodsbesudlade regimens högst mål.

I allt detta kan man förundra sig över vad de personer som så ivrigt stött den så kallade organisationen "Ship-to-Gaza" håller hus. Varför skriker nu icke exempelvis den kommunistiske musikern herr Feiler, den vänsterinriktade skriftställaren herr Mankell, den kommunistiske riksdagsledamoten herr Larsson eller den anarkistiske professor Gardell, på samma sätt som de gjorde när det gällde deras påstådda omsorg om folket i Gaza? Är det syriska folket icke lika mycket värt? Varför utrustas nu icke en "flotta" att undsätta det utsatta syriska folket?

Sanningen torde vara att den blodbesudlade syriska regimen, med sina nära relationer till terroristorganisationen Hamas, är såta vännar med organisatörerna bakom "Ship-to-Gaza". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar