fredag 10 juni 2011

All heder åt advokaten Ramberg

Generalsekreteraren i det hedervärda Advokatsamfundet, advokat Ramberg, låter nu bemöta de befängda och ohederliga krav på nämnde generalsekreterares avgång, vilka rests i anledning av att advokaten stått upp för rätten och rättstaten i den smutsiga förtalskampanjen mot Hans Majestät Konungen och Hans Hus. För detta skall advokaten Ramberg och det hedervärda samfundets styrelse, vilka stå bakom sin generalsekreterare, ha all heder.

Det enda advokaten Ramberg gjort är att påpeka det som är uppenbart för varje rättskännade medborgare. I advokatens synnerligen läsvärda reflektion över denna fråga må följande stycke citeras:

"Krav på abdikation framförs. Att Republikanska föreningen hänger på tåget är förstås inte överraskande. För vissa av dess medlemmar är inget argument för dåligt för att användas i debatten om statsskicket. Visst kan man med anständiga argument ifrågasätta monarkin. Men i den debatten bör argumenten vara någotsånär relevanta och rimligen kräva någon form av intellektuell heder."

"Intellektuell heder" är ordet och det är detta de fega republikanerna i sin ondsinhet är i full avsaknad av. Detta är något som den republikanska sektens ordförande, konungasmädaren och advokaten Althin i sanning borde betänka, i synnerhet som han själv är medlem av det hedervärda Advokatsamfundet. Genom deltagandet i den av smutsigaste smuts färgade förtalskampanjen synes icke konungasmädarens medlemskap i det hedervärda samfundet vara självklart, vilket styrelsen nogsamt borde beakta.

Belackarna av advokaten Rambergs försvar för rätt och anständighet, bland vilka finnes advokaten Silbersky, advokaten Samuelsson och den socialistiske advokaten Borgström, borde taga sig bättre till vara och använda sina vassa pennor till något annat än angrepp på rätt och anständighet. Deras agerande i denna fråga länder dem föga till heder.

Åter all heder åt advokaten Ramberg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar