söndag 26 juni 2011

Naivt och högst obetänksamt

I ett inlägg i Svenska Dagbladet söker ett antal personer, som själva uppenbarligen anser sig som betydande, rättfärdiggöra det spektakel som består i att, enbart i provokativt syfte, sända ett antal skeppslaster med förnödenheter till Gaza. För alla som till äventyrs icke skulle vara medvetna om sakförhållandena kan upplysas om att Gaza är i händerna på en blodsbesudlad terroritorganisation vilken benämnes Hamas. Denna terroristorganisation tillskansade sig makten i Gaza med våld i det att den Palestinska Myndigheten, den av världssamfundet erkända företrädaren för det palestinska folket, nedkämpades med våld.

Det må vara att försörjningssituationen i Gaza är ansträngd men varför då icke istället sända förnödenheterna till Egypten som har öppna gränssationer mot Gaza? Av detta kan slutsatsen dragas att enda syftet med nämnda spektakel är att skada staten Israel under täckmanteln av humanitärt bistånd.

Var och en ska i detta vara fullt på det klara med att terroristorgansiationen Hamas, stödd av de medeltida mörkermännen i Iran, kräver staten Israels utplåning. Om detta finnes icke ett ord i det inlägg som publiceras i Svenska Dagbladet. Icke heller nämnes ett ord om situationen i Syrien, den stat i området som om någon tarvar omvärldens uppmärksamhet. Dock, denna stat och dess blodsbesudlade tyrann är svurna fiender till staten Israel och kräver dess utplåning. Var finnes solidariten med Syriens arma förtryckta folk?

Det är beklämmande att hatet mot staten Israel på detta sätt synes taga bort all omdömesförmåga hos undertecknarna av den aktuella petitionen.

Studerar man undertecknarna av inlägget finnes här såväl företrädare för socialdemokratiska arbetarepartiet som kommunistpartiet samt miljöpartiets nye övertalesman, herr Fridolin. Bland undertecknarna finnes också, vilket är anmärkningsvärt, skådespelaren herr Wollter, som enligt uppgift är medlem av ett parti som benämnes kommunistiska partiet. Nämnda parti har våldet som ett vapen i sitt partiprogram och symptiserar med världshistoriens störste massmördare, tyrannen Stalin, en av den röde satans alla mest upphöjda lakejer.

Särskilt sorgesamt att notera är att även företrädare för Svenska Kyrkan, genom biskopen Brunne och pastor Klein, låter låna sig till att underskriva detta naiva och obetänksamma inlägg. Att företrädare för vår Kyrka sätter sina namn invid kommunister och stalinister, vars ideologi deklarerar att religionen är ett opium för folket, är en handling som näpperligen kan försvaras och motiverar i sanning en skarp reprimand från Hans Högvördighet Ärkebiskopen.

Vad gäller biskopen Brunne, en av vår kyrkas prelater, måste i ödmjukhet ifrågasättas hur länge det ska få fortgå att nämnda prelat inger sig i aktiviteter, där den ena synes vara med obetänksam än den andra. För mig, såsom varande enkel lekman i den Svenska Kyrkan, har biskopen Brunne förverkat allt förtroende. För vår kära Kyrkas framtid och fortbestånd vore det en god gärning om biskopen Brunne kommer till insiktien att skyndsamt nedlägga biskopsstaven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar