lördag 29 januari 2011

Årets första medajförläning

Hans Majestät Konungens Medalj

Hovet låter kungöra att Hans Majestät Konungen, såsom traditionen bjuder på Karlsdagen den 28 januari, förordnat om medaljförläningar till förtjänstfulla och hedervärda medborgare. Förläningscermonin kommer att äga rum på Kungliga Slottet den 2 februari.

Att Konungen på detta sätt belönar förtjänstfulla medborgare är högst betydelsefullt då detta ger ett erkännade för dessa medborgares vedermödor vilka ofta varit långvariga och tarvat såväl stort engagemang som uppoffringar.

Skamligt är i detta sammanhang att Konungen, i samband med vår degenererade konstitutions ikraftträdande 1975, berövades rätten att förläna ordnar, det främsta belöningstecknet, till svenska medborgare. Detta var ett verk av de republikanska, illvilliga, skamliga och historielösa socialister som vid denna tid var i full färd med att på alla sätt störta Fädeneslandet i fördärvet. När dessa fega socialistiska uslingar insåg att de icke förmådde störta Monarkin, på grund av dess massiva folkliga stöd, ägnade man sig istället åt försåtlighet och imbicilla tramsigheter med avskaffande av sedvänjor och traditioner.

I avskyvärd republikansk iver fråntogs även Konungen rätten att förläna ordnar till medlemmar av det Kungliga Huset. Denna sistnämnda skamlighet rättades dock år 1995 då Konungen återgavs denna rätt. Såsom en följd av detta ha ordensförläningar kunnat ske till de Kungliga Prinsarna och de Kungliga Prinsessorna. Det senaste exemplet är Hertigen av Västergötlands upphöjande till Riddare av Serafimerorden i samband med det storslagna bröllopet den 19 juni föregående år.

Det är mig en gåta att nuvarande Regering, vilken är befriad från försåtliga socialister, icke redan under föregående mandatperiod föranstaltade om en förändring av ordensväsendet i syfte att åter ge Konungen rätten att förläna ordnar till hedervärda svenska medborgare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar