torsdag 5 maj 2011

Ett särdeles märkligt ställningstagande

Svenska Dagbladet låter idag meddela att Kristdemokraterna i Stockholm nu för första gången avse att deltaga i det arrangemang som benämnes "Pridefestivalen" men som icke är något annat en ett vämjligt taskspel. Det är uppenbart att lismande politiker, från alla läger, sätter törsten efter publicitet före omdöme och anständighet.

För att icke missförstås må här först deklareras att det icke ankommer på människan att döma de personer som har antagit det levnadssätt som nämnda taskspel uppmärksammar och framhäver. Detta är något enbart mellan dessa personers samveten och deras Skapare.

Detta innebär dock på intet sätt att organisationer, som säger sig grunda sig på Kristendomen och den Heliga Skrift, på något sätt bör befatta sig med nämnda taskspelsarrangemang. Vad gäller det levnadssätt som framhäves i arrangemanget är den Heliga Skrift, såvitt jag kan bedöma, alldeles glasklar i sitt avståndstagande. Att Svenska Kyrkan deltar och deltagit är således inget annat än en sorgesam skandal. Att nu ävenledes Kristdemokraterna sällar sig till detta taskspel är icke någon mindre skandal det.

Ur Kristdemokraternas principprograms portalparagraf kan följande inhämtas:

"KRISTDEMOKRATI ÄR DEMOKRATI byggd på kristen människosyn och värdegrund. Med kristna värden avses de allmänt giltiga värden som inspirerats och förvaltats av den kristna traditionen. Kristdemokratin är värdeorienterad. Med detta menas en politik som har människovärdet och de etiska grundvärdena i centrum."

Det är en gåta att partiets ordförande, statsrådet Hägglund, icke bättre förmår att upprätthålla innehållet i detta fundament. De statsrådets uttalanden som refereras i Svenska Dagbladet länder honom i sanning icke till någon heder. Varför vågar icke statrådet taga bladet från munnen och taga avstånd från detta taskspel? Säger sig partiet stå får en kristen värdegrund finnes, som jag ser det, inget som helst försvar för deltagande i detta vämjeliga taskspel. Dock verkar det forfarande finnas hedervärda personer inom partiet som icke låter sig dragas med i entusiasmen för dessa vämjeligheter. All heder åt riksdagsledamoten Enochsson som klart och öppet låter förklara att deltagandet visar prov på "dåligt omdöme".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar