måndag 9 maj 2011

Svenska Kyrkan borde intaga samma ståndpunkt

Svenska Dagbladet låter meddela att det hedervärda samfundet Frälsningarmén drabbats av sensationslystna, och kring lärofrågor fullständigt inkompetenta, journalister vilka i TV4's program "Kalla fakta" sökt dra samfundet i smutsen. De är också så att dessa journalister, i sitt smutsiga värv, använt metoder som i sanning är helt repektlösa och fullständigt förkastliga. Ansvarig ledning för TV4 bör därför omgående påbörja en process för avsked av dessa fega uslingar som icke inse att hålla själavården i helgd.

Det enda detta hedervärda samfund gjort är att stå upp för det som vår Heliga Skrift klart och otvetydigt deklarerar rörande homosexuellt levene. Det finns således icke det ringaste att missakta eller anklaga Frälsningsarmén för. Tvärtom är detta hedervärda samfund värd all aktning och all respekt, för att man i en tid som genomsyras av nycker och sensationslystnad, står upp för Ordet i vår Heliga Skrift.

Den fråga som nu bör ställas är när Svenska Kyrkan kan bringas att intaga samma självklara ståndpunkt i denna fråga som det hedervärda samfundet Frälsningsarmén. Vår kära kyrka, som vi fått i arv att förvalta från våra fäder, har på ett outgrundligt sätt hamnat i populismens och de lismande politikernas käftar. Här krävs nu ett reningsbad för att återupprätta respekten för, och insikten om, vad den Heliga Skrift säger oss. Detta reningsbad gäller icke minst vissa prelater vars omdöme och följsamhet mot den rena evangeliska läran enligt den oförändrade Augsburgiska bekännelsen starkt kan ifrågasättas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar