onsdag 18 maj 2011

Herr Juholt tager sitt förnuft tillfånga

Svenska Dagbladet låter meddela att den socialdemokratiske partiordföranden herr Juholt nu delvis synes ha tagit sitt förnuft tillfånga i det att han icke längre förespråkar ett avslutande av krigmaktens operationer mot den libyske tyrannen Gadaffi och dennes blodbesudlade regim.

Dock inger sig herr Juholt i föga genomtänkta resonemang om insättande av enheter ur rikets marinstridskrafter i syfte att förhindra vapenleveranser till tyrannen trots att vapenleveranserna, enligt vederhäftig expertis såsom överstelöjtnant Ring på Kungl. Försvarshögskolan, sker landvägen. Vidare synes herr Juholt djupt okunnig om innebörden av Förenta Nationernas resolution och dess främsta syfte att skydda civilbefolkningen. Att utifrån detta påstå att det efter utslagningen av tyrannens flygvapen icke länger skulle krävas flygstridskrafter för att skydda det arma libyska folket från tyrannens grymheter är en konklusion som på intet sätt länder herr Juholts intellekt till heder.

Det är uppenbart att herr Juholt i sitt av tafatthet präglade försök att förklara bort sina tidigare i frågan mycket obetänkta åsikter nu än mer snärjer bort sig i förklaringar. Förklaringar vilka ytterst visa på att herr Juholt näppeligen är mogen för sin uppgift. Måhända är det ock så att herr Juholts agerande i frågan syftar till att icke allt för mycket stöta sig med kommunistpartiet, den röde satans egna lakejer, som motsätter sig en fortsatt operation.

Tvivelsutan förefaller det nu fullt uppenbart att herr Juholt icke besitter de egenskaper som måste förväntas av en ordförande för ett parti som sucktar efter regeringsmakten. I jämförelse med tidigare partiordförande framstå herr Juholt, en lokalredaktör med enbart tvårig gymnasial utbildning, såsom en mycket medioker förmåga. Även om tidigare partiordföranden såsom herrarna Erlander, Palme och Carlsson, olyckligtvis lät sig lånas för socialismens sak, var de såväl välutbildade som i besittning av skarpa intellekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar