lördag 1 oktober 2016

Polen står upp för livet

Det är synnerligen glädjande att notera hur Polen nu förbereder en lagstiftning, syftande att skydda det ofödda barnets rätt till liv. Barnamord skall icke längre få förekomma, en självklarhet för varje kristlig människa. Det den Högste skapat får icke människan döda, härom lämnar oss det Femte Budet ett klart och entydigt besked.

Förvisso skriker egocentrerade dumfeminister i högan sky men låt oss hoppas att deras mot människolivet riktade klagan får noll och ingen effekt. Låt oss ock hoppas att någon politiker i vårt land får nog med råg i ryggen att väcka denna viktiga fråga.

Människolivet är okränkbart!

2 kommentarer:

 1. Hej Fältmarskalken, Min fråga handlar inte om Polens abortlagar utan det är fråga om två monarkier och dess relation mellan varandra. Du förstår jag pratade med walesare och vi började diskutera om vad för relation de brittiska och svenska kungahusen har. Jag läste skvallerartikel där man pratade om hur den svenska monarkin skulle ha en "kylig" relation med den brittiska monarkin. Så min fråga är om detta skulle stämma för att jag har inte sätt några från de brittiska monarkin som ligger högt uppe i successionsordningen som har gått på några av våra prinsessors eller prinsars bröllop. Om det skulle vara fallet att de två kungahusen har dåliga relation med varandra är det så att det varat länge eller är det något nytt? Jag vet att jag inte bör hänvisa till en skvallerartikel men det bara förrns då jag började tänka på det.

  SvaraRadera
 2. Denna fråga synes mig något delikat.

  Det förhåller sig helt riktigt så att det brittiska Konungahuset låtit sig representeras av Greven av Wessex, Drottningens tredje och yngste son, vid högtidligheter inom det Svenska Konungahuset, högtidligheter där andra Furstehus låtit sig representeras med Monarker från regerande Furstehus och överhuvud för ännu icke restaurerade Furstehus.

  Att icke det brittiska Konungahuset, vid vår högaktade Kronprinsessas bröllop, lät sig representeras av åtminstone Fursten av Wales finner jag rent av skamligt. Detta länder på intet sätt Drottningen till heder.

  Vad som orsakat dessa förhållanden är icke gott att säga. De två Konungahusen är nära befryndade då såväl vår högt ärade Konungs morfader och farmoder var sprungna ur det brittiska Konungahuset. Vår förra Drottning var dessförutan modersyster till Hertigen av Edinburgh.

  SvaraRadera