lördag 17 april 2010

Oacceptabel permisson

Svenska Dagbladet låter meddela att barnamördaren och våldtäktsmannen, straffången Eklund, har beviljats permission för att inhandla solglasögon och inmundiga lunch. Fångmyndigheterna synes här fullständigt ha tappat besinningen och fattat ett, utifrån den allra mest grundläggande rättsuppfattning, vidrigt beslut.

Straffången Eklund, som begått de värsta brott som kan begås, är dömd till livstids fängelse och har genom sina vederstyggliga missgärningar förbrukat varje form av medborgerligt förtroende. Det föreligger utifrån detta förhållande icke minsta skäl att bevilja någon permisson vare sig nu eller i framtiden. Straffången Eklunds straff måste ha sin verkställighet intill dess nämnde fånge avlider.

Detta fångmyndigheternas exempellösa tilltag är icke annat än ett hån mot de arma människor vars liv straffången Eklund slagit i spillror.

Om detta förfarande är förenligt med ett gällande regelverk måste ovillkorligen förändring ske. Chefen för justitiedepartementet, Statsrådet Ask, bör skyndsamt utreda hur denna typ av besinninglösa permissionsbeslut kan förhindras i framtiden.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är sanslöst hänsynslöst gentemot offren..

    SvaraRadera
  2. Permission är ett synnerligen vederstyggligt påfund. En person befinnes skyldig till både det ena och det andra samhällsfientliga brottet, men permission, dvs ledighet från sitt straff skall de ha. Den kommittee som kommit på detta påfund, och de som fortfarande tror att det är en god gärning borde sättas in på anstalt istället för alla de som har rymt, begått brott eller på annat sätt bevisat att de är synnerligen inte i behov eller ska ha rätt till något så förkastligt. Den som beviljade Stig Bergling sådan borde definitivt sitta av resterande tid för dennes brott.

    SvaraRadera