tisdag 15 juli 2014

Hamas vill icke fred

Den vederstyggliga terroristorganisationen Hamas avvisar det förslag till eld upphör i Gaza som framlagts av Egypten. Förslaget har däremot accepterats av Israel. Det hela visar mycket tydligt att terroristorganisationen Hamas, som med förtryck och repression behärskar Gaza, icke vill ha någon fred, det enda dessa jihadister suktar efter är staten Israels utplåning.

Från denna stund står det nu helt klart att Hamas ensamt är ansvarig för varje människoliv som spills och för varje människa som lemlästas i den djupt tragiska situation, som Hamas icke lyfter ett finger för att förhindra.

Ansvaret vilar ock tungt på alla de medlöpare, som applåderar Hamas terrorism. I vårt land finner vi dessa medlöpare icke minst i det förre detta kommunistpartiet, det så kallade Vänsterpartiet. En av nämnda partis företrädare, till tillhörig det hedervärda judiska folket men i sanning förrädisk mot detsamma, herr Feiler, spred i en debattartikel i Svenska Dagbladet sitt hat mot staten Israel och sin sympati för terroristorganisationen Hamas.

Idag får den mot sitt folk förrädiske kommunisten svar på tal i en mycket upplysande och välavvägd artikel författad av herr Öfverberg, ordförande i Samfundet Sverige-Israel. Herr Öfverberg ger här fakta mot de lögner vilka presenteras av terroristanhängarna. Rörande den så kallade "blockaden" av Gaza redovisar herr Öfverberg de sakliga förhållandena:

"Det pågår ingen blockad mot Gazaremsan. Kerem Shalom-övergången är, med periodvisa undantag, öppen för lastbilar med förnödenheter; mat, mediciner och medicinsk utrustning, bränsle och djurfoder. Utländska invånare, patienter som behöver medicinsk vård och andra med humanitära behov kan korsa mellan Israel och Gaza genom Erez-övergången. Förra veckan landade granater nära Kerem Shalom-övergången och en terrortunnel upptäcktes i närheten. Israel behöll övergången öppen och 180 lastbilar med varor körde in till Gazaremsan den dagen."

Herr Öfverberg är också tydlig med Hamas sanna avsikter i det att han förklarar:

"Och låt oss inte missta oss! Hamas politik gentemot Israel har inte det minsta att göra med de israeliska bosättningarna på ockuperad mark. Hamas inställning till Israel är oförändrad även om Israels regering omedelbart stoppar alla bosättningar. Bosättningarna är lätta att kritisera eftersom de är fel, men Hamas vill förgöra Israel även om de inte bygger fler bosättningar på Västbanken.

Israel utrymde Gazaremsan i augusti 2005. Sedan dess har det inte funnits några israeler där, varken civila eller militära. Trots detta har Hamas fortsatt terrorattackerna mot civila israeler. Sedan Israel drog sig tillbaka 2005, har cirka 9000 raketer och 5000 granater avfyrats mot Israel från Gazaremsan." 

Från detta Forum framföres ett entydigt och klart instämmande i herr Öfverbergs ståndpunkter. Väl talat herr Öfverberg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar