tisdag 22 mars 2016

De fasansfulla illdåden i Bryssel


Hans Majestät Konung Filip, Belgarnas Konung

Med anledning av de fasansfulla, av ynkliga och fega mördare begångna, illgärningar, som denna morgon begåtts i Bryssel låter Hans Majestät Konung Filip, Belgarnas Konung, uttala följande:

"Konungen och Drottningen är djupt chockade över de attacker som drabbat Bryssels nationella flygplats och Bryssels tunnelbana. Inför dessa fega och avskyvärda handlingar, går Konungens och Drottningens tankar i första hand till offren och deras familjer och till den hjältemodiga räddningstjänst, som icke spar någon möda att bistå offren."

Klockan 19:00 denna sorgesamma afton kommer Konung Filip att i ett tal adressera Belgiens folk.
Vår egen högaktade Konung Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf, Sveriges Konung, Hertig av Jämtland låter uttala följande:

"Jag och min familj har med bestörtning och förfäran mottagit beskedet om de fruktansvärda händelserna i Bryssel. I denna svåra stund står vi alla förenade mot denna skoningslösa terrorism, våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga."

Det är icke svårt att instämma med dessa Konungar. I stunder, som dessa, utgör Monarkin en grund för trygghet och kontinuitet, som varje samhälle tvivelsutan tarvar. Trygghet och kontinuitet vilken ingen annan statsform förmår att ge.

Det saknas ord att fullt ut beskriva fasan över missdåd av detta slag och lika svårt är det att sätta ord den stora sorg, vrede och vanmakt varje människa, som besitter någon form av humanitet, känner i situationer, som dessa. Det är ofattbart att någon människa låter befatta sig med fega och urskiljningslösa illdåd, som dessa. Må domen över de som har någon form av ansvar i detta bli mycket hård och skoningslös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar