söndag 20 mars 2016

Fursten av Wales gästar Kronprins Alexander


Hans Kunglig Höghet Kronprins Alexander, Kronprins av Serbien, hälsar Hans Kunglig Höghet Prins Karl, Furste av Wales.

Under sin pågående resa på Balkan har Hans Kunglig Höghet Prins Karl, Furste av Wales, den 16 innevarande månad, gästat deras Kungliga Högheter Kronprins Alexander, Kronprins av Serbien, Kronprinsessan Katarina, Kronprinsessa av Serbien, samt Prins Peter, Arvprins av Serbien. Kronprinsen och Kronprinsessan tog emot Fursten i det Kungliga Palatsets Blå Salong. Efter rundvandring i det Kungliga Palatset, Kronprinsens residens, utbyttes gåvor varpå te intogs.


Fursten under rundvandringen i det Kungliga Palatset.

Kronprinsen och Fursten är nära vänner, med en gemensam tid på skolan Gordonstoun i Skottland, samtidigt som de serbiska och de brittiska Konungahusen har nära band. Såväl Kronprinsen som Fursten är båda barnbarns barnbarns barn till Drottning Victoria, Drottning av Storbritannien, Kejsarinna av Indien. Dessförutan är Kronprinsen sonsons dotterson till Konung Georg I, Hellernas Konung, vilken är farfaders fader till Fursten. Kronprinsens faddrar är Konung Georg VI, Konung av Storbrittanien, och Drottning Elisabeth II, Drottning av Storbritannien.


Fursten lämnar det Kungliga Palatset

Deras Kungliga Högheter Kronprinsen och Kronprinsessan gästade på kvällen den 16 mars den statsbankett, som gavs för Fursten av Wales och Hertiginnan av Cornwall av den serbiska Försteminister herr Vucic.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar