torsdag 14 juli 2011

Ärkehertigen åter i Kejsarstaden

Igår ankom stoften efter Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Ärkehertig Otto, Ärkehertig av Österrike, Kunglig Prins av Ungern, och stoftet efter hans gemål Hennes Kejserliga och Kungliga Höghet Ärkehertiginnan Regina, Ärkehertiginna av Österrike, Prinsessa av Ungern, Prinsessa av Sachsen-Meiningen, till kejsarstaden Wien.

Ärkehertigen kista föres ut sorgevagnen framför Kapuzinerkyrkan där Kapuzinerbröder väntar på trappan.


Ärkehertigens kista föres in i Kapuzinerkyrkan ledsagad av Huset Habsburgs överhuvud, Hans Kejserliga och Kungliga Höghet, Ärkehertig Karl, Ärkehertig av Österrike, Kunglig Prins av Ungern.

Stoften fördes till den Kejserliga begravningskyrkan, Kaupzinerkyrkan, där allmänheten kommer att kunna taga sitt tillfälle i akt att visa sin respekt för och framföra en sista hälsning till Ärekehertigen och Ärkehertiginna. Enligt färska pressrapporter tillströmmar nu hundraden till Kapuzinerkyrkan.

Kommande natt kommer Ärkehertigens stoft att överföras till Stefansdomen där den högtidliga begravningscermonin kommer att ske imorgon klockan 3 om eftermiddagen. Ärkehertigen kommer genom de värdiga och högtidliga cermonier inkluderande ett sorgetåg genom Kejsarstaden, som kommer att ske i morgon, hyllas som den Kejsare han bort vara.


Ärkehertigens och Ärkehertiginnans kistor i Kapuzinerkyrkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar