måndag 25 juli 2011

Till eftertanke

Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Ärkehertig Karl, Ärkehertig av Österrike, Kunglig Prins av Ungern, Huset Habsburgs överhuvud, tillsammans med prelater representerande Mohammedanismen, Judendomen, Katolicismen och Protestantismen framför Ärekehertig Ottos Kista i Kapuzinerkyrkan i Wien i samband med en Abrahamitisk bönestund.

Såsom en motvikt till den hatiske arrestanten Breiviks utfall mot olika religioner publiceras följande bild från en Abrahamitisk bönestund i samband med föregående veckas minneshögtidligheter för den hädangågne forne Kronprinsen av Österrike-Ungern, Hans Kejserliga och Kungliga Höghet Otto, Ärkehertig av Österrike, Kunglig Prins av Ungern.

Det är här viktigt att komma ihåg att de tre religionerna Kristendom, Judendom och Mohammedanism bekänner sig till samme Gud och har samtliga Abraham såsom en central gestalt, därav benämningen Abrahamitisk religion. Även om vi kristna icke erkänner Mohammedanismens trossatser och ej heller alla Judendomens trossatser måste respekt visas. Dialogen mellan de olika trosriktningarna är förvisso viktig men den måste föras med respekt samtidigt som kraftigt avståndstagande mot avarter och uppenbara villoläror självklart måste få göras.

1 kommentar:

  1. Respekt visas bl a genom att använda korrekta benämningar - Islam och muslimer.

    SvaraRadera