onsdag 31 augusti 2011

Befängt förslag från socialdemokrater

Ordföranden i den socialdeomkratiska organisationen "Tro och Solidaritet", herr Wiederyd, framför i Svenska Dagbladet ett fullständigt huvudlöst och befängt förslag om att vårt land skulle införa en muselmansk helgdag. Mot detta måste vi protestera på det högsta, vårt land är kristet och icke muselmanskt. Denna fråga har att göra med vårt lands sedvana, tradition och grundläggande kristna värdegrund och det arv vi fått att förvalta från våra fäder.

Det är oändligt viktigt att denna fråga icke dras in i den infekterade frågan om invandring då det i är en fråga av helt annan dignitet. Här skall deklareas att jag i grunden icke motsätter mig invandringen som fenomen utan tvärtom gärna och med öppna armar tar emot de som söker sig till vårt land och då särskilt de arma människor som i sina hemländer hemsökts av krig och katastrofer vilket måste gälla alla oavsett trosinriktning. Det är en i sanning kristen plikt att hjälpa dessa våra olycksbröder och olycksystrar varför jag är starkt kritisk mot de krafter i samhället som motverkar invandring av ovannämnda skäl.

Dock finner jag det högst rimligt att de som kommer till vårt land och avser att permanent bosätta sig här ock accepterar de hävdvunna sedvanor och traditioner som finns i vårt land. Att de tillägnar sig vårt svenska språk är även detta ett synnerligen rimligt krav. Vad gäller religion är detta en samvetsfråga och här får naturligtvis icke invandrarna med tvång eller lock och pock förmås att byta religon. De som önskar kvarstanna i sin trosinriktning måste givetvis få göra detta och detta är icke märkligare än att redan Konung Gustaf III år 1782 tillät judar att bosätta sig i vårt land och här utöva sin religion. Dock måste vår Kyrka självklart vara öppen för, och på alla sätt stödja, dem som av egen fri vilja önskar konvertera till Kristendomen. Vår Frälsares Ord "Gån fördenskull ut och gören alla folk till lärjungar, döpande dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn" [Matteus 28:19] är alltfort Kyrkans huvuduppgift.

I detta sammanhang må nämnas att den organisation som nu kallar sig "Tro och Solidaritet" tidigare hette "Broderskapsrörelsen" och ursprungligen var en hedervärd organisation för kristna socialdemokrater. Dock har man inom det starkt värderelatvistiska socialdemokratiska arbetarepartiet icke lyckats stå upp för sin kristna tro utan tvingats omvandla sig till ett förbund för allehanda trosinriktvingar utifrån principen att "var-och-en-blir-salig-på-sin-tro". Feghet och ryggradslöshet har således fått råda vilket är ytterst sorgesamt att notera.

1 kommentar:

  1. Jag hoppas att herr Fältmarskalken inser att det finns gränser för hur många människor från främmande kulturer som kan tas in utan att vårt land förvandlas till oigenkännlighet. Denna insikt borde på intet sätt vara kontroversiell, anser jag. I övrigt vill jag tacka för en välskriven artikel med många kloka ord.

    SvaraRadera