onsdag 24 augusti 2011

Nersvärtandet fortsätter

Svenska Dagbladet låter idag låna sina spalter till ett inlägg av en lektor Håkansson. Detta inlägg syftar till att misskrediera Hennes Majestät Drottningen och den undersökning som genomförts av förre riksarkivarien dr Norberg angående Hennes Majestäts faders förehavanden för det att Hennes Majestät var född.

Det bärande temat i inlägget är att undersökningen på olika sätt skulle vara otillräcklig och ofullständig. Det betecknande är dock att inlägget icke innehåller en enda ny faktauppgift utan endast en lång rad av obelagda spekulationer och gissningar. Om lektor Håkansson hade velat föra denna fråga framåt skulle ha ha presenterat belägg för sina spekulationer påståenden. Lektor Håkanssons inlägg följer således det mönster som kunnat observeras också i annan kritik av undersökning.

Den avslutande slutsatsen i lektor Håkanssons inlägg är helt spekulativ och utan substans:

"Bilden av Sommerlath som en mänsklig nazist, kan naturligtvis vara riktig, men alltför mycket tyder på att Walther Sommerlath var en människa utan särskild moralisk övertygelse, en medlöpare som cyniskt tycks ha utnyttjat varje tillfälle att rädda sitt eget skinn även på bekostnad av andras."

Att lektor Håkansson icke ens bemödar sig med att förklara sin slutsats utan nöjer sig med att konstatera "mycket tyder" svärtar tvivelsutan lektor Håkanssons anseende såsom historiker och vetenskapsman. Utan belägg borde istället herr Håkansson avhållit sig från sitt av gissningar och spekulatíoner fyllda inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar