tisdag 23 augusti 2011

Tyrannen fallen

Med stor tillfredställelse hälsas nyheten om att den tyrannen Gaddafi och dennes blodsbesudlade regim synes ha fallit. Förvisso rapporteras att en del av tyrannens lakejer och legosoldater forsätter sitt smutsiga värv att sprida död och lidande över det arma libyska folket. Dock har tyrannens högkvarter intagits varför hans fasansfulla regim måste anses såsom störtad över ända.

Förhoppningen måste nu ock vara att tyrannen kan gripas och lagföras. Frågan är här huruvida han bör ställas inför internationell domstol eller om han skall lagföras av en libysk domstol. Vad som är rätt och fel i detta synes mig icke självklart även om det skulle vara att föredra att tyrannen ställs inför internationell domstol. Om fallet blir det omvända bör dock det internationella samfundet fullt respektera en lagföring i libysk domstol och då även den dom som utfärdas innefattande även det fall att tyrannen döms att föras till galgen.

Än mer betydelsefullt är dock att åter ge det libyska folket harmoni och rättvisa. Det bästa sättet att göra detta är att genom en restauration av Monarkin lägga grunden för en kontinuerlig utveckling av landet. Här vet vi att Hans Kunglig Höghet Kronprins Mohammed el Senussi är beredd att axla detta ansvar och bestiga den libyska tronen.

Leve det libyska folket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar