torsdag 11 augusti 2011

Skandalöst förtal av "historiker"

En herre vid namn Mats Deland, vilken synes vara något slag av "historiker" vid Uppsala universitet (akademiska meriter synes vara något oklara), låter idag publicera en "kulturartikel" i tabloidpressen där han på det grövsta förtalar Hennes Majestäts fader endast baserat på sina egna spekulationer.

"En rimligare tolkning är emellertid att säga att han förutom att han mot bakgrund av de nazistiska judeförföljelserna utpressade Wechsler, även tog tillfället i akt att blåsa nazistaten. Emellertid inte för några högre syften, utan för att tjäna en slant."

Herr Deland utpekar således, i sitt smutsiga värv, Hennes Majestäts fader för att vara en ohederlig  I sin oförskämda feghet anklagar han således en avliden person, helt utan belägg, för utpressning. Tvärtom pekar alla de uppgifter som framkommit i Fil. Dr. Norbergs utredning på att det hela var frågan om en högst seriös affärsöverenskommelse. Att tala om utpressning när det var högst reala tillgångar som föll på herr Wechslers lott i Brasilen saknar all grund och är direkt oseriöst. Utpressning är något helt annat.

Även det språk som herr Deland använder sig av, t.ex. genom det ovårdade begreppet "blåsa", visar att herr Deland är en synnerligen oseriös person då han på intet sätt visar på den saklighet och vederhäftighet som måste förväntas av en seriös forskare.

Tydligen är det ock så att herr Deland första gången publicerade sina teorier om Hennes Majestäts fader i den extremsocialistiska publikationen "Arbetaren" (Nr 29 år 2002). Om denna tidskrift kans sägas att den ges ut av av den syndikalistiaks organisationen Sveriges Arbetares Centralorganisation (SAC), en revolutionär organisation mycket långt ut till vänster som icke respekterar rättstaten utan som sätter sig upp mot lag och ordning och därigenom  icke drar sig för brottslig verksamhet.

Denne herr Deland är alltså en av de påstådda "experter" som TV-programmet "Kalla Fakta" nyttjade sig av i dess oseriösa program om Hennes Majestäts fader. Program som var ett led i fega republikaners smutsiga kampanj att svärta Monarkin.

Herr Deland bör högeligen skämmas för sitt skandalösa förtal och om han var i besittning av någon som helst skamkänsla skulle han ofördröjligen framföra en ursäkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar