söndag 7 augusti 2011

Storartade insatser mot Libyens tyrann

Svenska Dagbladet beskriver idag i en artikel verksamheten hos de av rikets flygstridskrafter, förbandet FL02, som är avdelade att utföra spaningsinsatser mot den libyske tyrannen och hans blodsbesudlade styrkor. Genom avändandet av högmoderna flygplan av typen Gripen, försedda med mycket avancerad spaningsapparatur, förser förbandet operationen med mycket viktig information så att verkansinsatser kan genomföras mot tyrannens styrkor och installationer. Detta är således en storatad insats.

Dock hade det varit att föredra att rikets flygstridskrafter även skulle kunna användas för att avge verkanseld mot tyrannens förband och installationer. Med detta hade skyddet för Libyens arma folk ytterligare kunnat stärkas. Det var ock Regeringens avsikt att flygstridskrafterna skulle kunna användas för verkanseld. Då insatser av detta slag kräver en stor uppslutning från Riksdagen kunde dock detta förhindras av herr Juholt, var främsta syfte i detta var att verka inrikespolitiskt och ge sin person största möjliga publicitet utan hänsyn till Libyens arma folk, något som icke länder  herr Juholt till minsta heder.

Nämnde herr Juholt, som trots att han utger sig för att vara försvarspolitiker men i verkligheten synes vara näst intill helt inkompent på området, utverkade också att insatsen från rikets flygstridskrafter skulle minskas från åtta till sju plan. Istället föranstaltade herr Juholt, i sin amtörism, om att så kallade "bordningsstyrkor" skulle rustas för att borda vapentransporter till Libyen. Till dags dato har operationen icke efterfrågat dessa styrkor vilket visar hur utomordentligt dåligt insatt herr Juholt är i frågor av detta slag.

Såsom berörts i en tidigare refelektion är tiden nu inne för att slutgiltigt näpsa den libyske tyrannen och hans av blod befläckade regim. I detta är det en naturlig del att även tillåta verkanseld från rikets flygstridskrafter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar