lördag 16 april 2011

Hans Majestät besöker Afghanistan

Hans Majestät iklädd fältuniform förrättar invigning av den nya basen Camp Monitor.

Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf, Sveriges Konung, Hertig av Jämtland och tillika främste företrädare för Försvarsmakten, general och amiral, har såsom Kungliga Hovstaterna och pressen meddela, avlagt ett besök hos rikets stridande förband i Afghanistan.

I sitt tal till trupperna framförde Hans Majestät bland annat:

"Jag, liksom och svenska folket, står bakom er i ert viktiga uppdrag och och vårt forsatta stora arbete här i Afghanistan."

Det är i sanning mycket värdefullt att Hans Majestät på detta sätt visar sitt stöd för de tappra soldater, vilka riskera sina liv, i sin högst betydelsefulla operation att bringa säkerhet till det arma afghanska folket och skydda detta mot medeltida mörkermän. Medeltida mörkermän, vilka icke skyr något medel i sin smutsiga gärning att skada, lemlästa och döda såväl sina bröder och systrar i det egna landet som medvandrare i för dem fjärran länder. Minns det misslyckade attentat i vår huvudstad, som enbart genom den Högstes försyn icke föranledde en katastrof.

Leve Konungen!

Gud bevare Konungen och Fäderneslandet!

2 kommentarer:

  1. Har du något emot medeltiden? Hur kan du jämföra talibanernas skräckvälde med den av de ärorikaste epokerna i Europas historia?

    SvaraRadera
  2. Herr Simon,
    Min association till medeltiden är sprungen ur att de så kallade talibanisterna, såväl då de innehade makten som nu, är hemfallna åt ett slag av tortyr och kroppsbestraffningar som, under medeltiden, dessvärre förekom även i vår världsdel. Vi tala då om prygel, kroppsdelars avlägsnade och andra vidrigheter vilka icke hör hemma i ett civiliserat samhällsbygge.

    Således menar jag att benämningen medeltida mörkermän är relevant.

    SvaraRadera