söndag 10 april 2011

Herr Juholt är republikan

Svenska Dagbladet låter meddela att det socialdemokratiska arbetarepartiets nye ordförande herr Juholt besvarat en fråga om Monarkins avskaffande jakande. Detta skedde i en utfrågning i statstelevisionens program Agenda.

Förvisso är det så att herr Juholts parti i sitt program sedan länge har monarkins avskaffande såsom en programpunkt. Dock har denna fråga, av tidigare partiordföranden, mer betraktats som principiell än såsom stående på dagordningen. Denna linje synes mig ha förespråkats av åtminstone de tidigare ordförandena fru Sahlin och herr Persson. En del ledande företrädare för partiet, bl.a. kvinnoförbundets ordförande fru Pekul, har uttalat sig till förmån för Monarkin.

Herr Juholt framförde i sitt installationstal socialistiska åsikter varför den nu uttalade ståndpunkten icke är förvånande. Dock ska herr Juholt betänka att Monarkin ha ett mycket starkt folkligt stöd varför hans socialistiska och republikanska uttalande endast bidra till att förlänga partiets välförtjänta ökenvandring.

Leve Monarkin!

Gud bevare Konungen och Fäderneslandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar