måndag 23 augusti 2010

Den röde och svarte satans offer hedrade


Idag böjer vi våra huvuden i sorg och ödmjuk aktning samt djupaste respekt för alla de miljoner och åter miljoner människor som förtryckts, torterats och mördats av världshistorien grymmaste och mest förkastliga ideologier, kommunismen och nationalsocialismen. Dessa djupt avskyvärda ideologier kan icke anses vara något annat än satans eget verk.

Minneshögtiden gick av stapeln på Norrmalmstorg där, enligt föreningen Upplysning om Kommunismen (UOK), hedervärda politiker visade sin respekt dessa den röde och svarte satans alla offer. Bland deltagande politiker märktes Statsrådet Björklund samt Riksdagsledamoten Hennes Kejserliga och Kungliga Höghet Ärkehertiginnan Walburga, Ärkehertiginna av Österrike, Prinsessa av Ungern, Grevinna Douglas. Ärkehertiginnan har gjort stora insatser i kampen mot kommunismen och var med och arrangerade den så kallade paneuropeiska picknicken där järnridån för första gången forcerades i större skala.

Högst anmärkningsvärt är att representanter för Socialdemokratiska Arbetarepartiet och Miljöpartiet, trots inbjudningar, icke deltog i minneshögtiden. Socialdemokratiska Arbetarepartiet lär icke ens ha besvarat inbjudan. Om detta märkliga förhållanden framföres kloka åsikter av redaktör Arvidsson i Svenska Dagblades ledare samt av herr Magnusson på den konservativa bloggen Tradition & Fason.

2 kommentarer:

  1. Hoppas du också kan tanka hedra alla stackars människor som avled pga Svenska kungar och deras maktlystenhet! Samtidigt borde du tacka alla Anarkister som kämpade (och fortfarande kämpar!) emot alla totalitäriska regeringar, både höger och vänster!

    SvaraRadera
  2. "...hedra alla stackars människor som avled pga Svenska kungar och deras maktlystenhet"

    Detta konstaterande vittnar icke om särdeles stor förtrogenhet med vår historia. Varje tid har sina förutsättningar och sin omgivning. Detta handlar icke om "maktlystnad" utan om att tröskeln att starta krig var mycket lägre i historisk tid. Det var ett dessvärre ett naturligt sätt att driva utrikespolitik på och det fungerade dessvärre likadant i hela den historiska världen.

    Dessa krig bringade vårt land i ofred under 1600-tal och 1700-tal. Jag är den förste att hysa stor respekt för de som offrade sina liv i dessa krig. Bland dessa fanns också ett antal av mina förfäder, av vilka några stupade vid Poltava.

    SvaraRadera