måndag 25 juni 2012

Att beblanda sig med stalinister

Svenska Dagbladets ledarredaktion har uppmärksammat hur en skribent på Dagens Nyheters kultursidor, en fröken Ekman, låter beblanda sig med det vederstyggliga och människofientliga kommunistiska partiet, ett parti som allfort hyser avgudadyrkan till en av världshistoriens mest avskyvärda och blodsbesudlade tyranner, folk- och massmördaren Stalin. Enligt Svenska Dagbladet har fröken Ekman inbjudits att deltagi i nämnda partis ungdomsorganisations sommarläger. Händelsen har först uppmärksammats av herr Lundberg på forumet Accessbloggen.

Svenska Dagbladet sammanfattar denna situation på ett högst tänkvärt sätt:

"Precis som Johan Lundberg skriver kan man göra tankeexperimentet att personer av motsvarande etableringsgrad hade deltagit i främlingsfientliga sammanhang. Det hade, med all rätta, blivit ramaskri. Men beblandande med totalitära stalinister framkallar inte samma ilska. Det är synd. För totalitära rörelser måste fördömas och frysas ut oavsett färg och inriktning. De bär på samma tunga historiska skam men vägrar att skämmas för det."

Dagens Nyheter bör nu allvarligt överväga om de i framtiden skall upplåta sina spalter till en person, fröken Ekman, som medverkar i nämnda människofientliga organsiations propagandaaktiviteter för att förföra vårt lands ungdom. Måhända vore det bättre att fröken Ekman i framtiden istället helt inriktar sitt skriftställeri för publicering i tidningen proletären, det blodsbesudlade stalinistpartiets eget förljugna organ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar