tisdag 15 september 2009

Deklaration 1: Återupprätta Monarkin

Svenska Folk,
Det är hög tid att upprätta monarkin utifrån de principer som gäller i 1809 års grundlag. Denna goda lag bygger på maktdelningens princip där makten delas mellan:

(1) Konungen som ansvarar för:
(1.1) Att tillsammans med riksdagen sifta lagar
(1.2) Verkställande makten i riket utifrån lagar som stiftats i god rättsäker ordning
(1.3) Ansvar för ledningen av rikets krigsmakt

(2) Riksdagen ansvara för:
(2.1) Att tillsammans med Konungen stifta lagar
(2.2) Att utöva vårt folks urgamla rättighet att låta sig beskattas

(3) Domstolarna som ansvarar för:
(3.1) Dömande makten utifrån lagar som stiftats i god rättsäker ordning.

Med detta kan den rättstat återupprättas, som tar hänsyn till och visar sin aktning för varje individ. Härigenom förhindras också inkompetenta, klåfingriga och outbildade politikers detaljstyrning.

Gud bevare Konungen och Fädeneslandet.

8 kommentarer:

 1. Jamenherregud.... Denna sida är väl på skämt? Om inte, förvånar det mig storligen att du skriver "konungen" när det väl ska vara "monarken". Jag har inte lästa alla dina "deklarationer", du kanske vill avskaffa kvinnlig tronföljd också? Och nästa logiska steg därefter vore att avskaffa kvinnlig rösträtt. Så är vi snart tillbaka där du vill vara, i arvsmonarkins förlovade 1500-tal. Jag tror att tokskallar som du gör monarkin mer skada än vad kungen själv lyckas med just nu...

  SvaraRadera
 2. Magnus förefaller mig vara en något inskränkt person som icke respekterar att andras åsikter. Att kalla någon "toksstolle" för att dnne icke delar en åsikt länder icke till någon heder. Detta fölrefaller mig tvärtom högst oförskämt.

  SvaraRadera
 3. "Något inskränkt" stämmer nog. Jag har svårt för extremism och fanatism, åt vilket håll de än pekar. Men "icke respekterar andras åsikter" stämmer inte. Du har all rätt att ha dem, liksom jag har rätt att tycka att de är stolliga. Du svarade inte på varför du använder det enkönade "konungen" när det är väl känt att vi i nästa generation icke kommer att ha en konung. Stödjer du kvinnlig tronföljd eller inte? Vore intressant att höra om din syn på jämställdhet över huvud taget.

  SvaraRadera
 4. Varför svarar du inte på "Magnus" fråga?

  Vill lägga till att Monarki är ett förlegat statsskick som tack och lov är på kraftig tillbakagång. Dessvärre har inte Sverige kommit tillräckligt långt i demokratiseringen ännu. Men snart är vi där.

  SvaraRadera
 5. Att använda det enkönade "konungen" är alldeles i sin ordning, då agnatisk tronföljd är att föredra.

  SvaraRadera
 6. Bravo!!
  Dags att bryta proletäriatets diktatur och partiernas envälde!

  1974års regeringsform är odemokratisk och skapar en enväldig politikerkår. Dessutom bör Konstituionsutskottet föras över till Högsta domstolen och valda politiker skall kunna dömas till ansvar för sina handlingar.

  SvaraRadera
 7. De kungliga i Europa är ett kringresande menageri. Alltid roar de några men pengarna borde läggas på annat än på deras fantatiska utstyrslar.

  SvaraRadera
 8. Anonym,
  "..men pengarna borde läggas på annat än på deras fantatiska utstyrslar."

  Vilket imbecillt påstående. Såsom en "kringresande" president skulle dra mindre kostnader. Anonym borde i sin ofattbart stora inskränkthet reflektera över vad exempelvis den amerikanske presidentens "kringresande" med ett följe på 700 personer och 11 flygplan kan tänkas trava för kostnad. En republikansk statschef kostar icke mindre är en Monark.

  Anonyms dåligt underbyggda påstående är signifikativt för tarvliga republikaners argumentation. Republikanen vågar icke strida med blanka vapen och diskutera utifrån ett konstitutionellt perspektiv utan för istället tramsighetens argumentation.

  Vet hut!

  SvaraRadera