tisdag 15 september 2009

Deklaration 4: Gör Konungen till Överbefälhavare

Svenska folk,
Ett ansvar som sedan urminnes tid tillkommit Konungen är att stå i spetsen för och leda Rikets Krigsmakt. Detta ansvar togs slutligen ifrån vår Konung genom vår nuvarande degenererade grundlag, som trädde i kraft den 1/1 1975. Dock hade denna olyckliga utveckling börjat långt tidigare och redan på 1920-talet började klåfingrade och okunniga politiker lägga sig i Rikets Krigsmakts omfattning och organisation och därigenom börja frånta Konungen det hävdvunna ansvar han sedan urminnes tid haft för Rikets Krigsmakt.

Nu är det hög tid att återupprätta hävdvunnen ordning och återge ansvaret för Rikets Krigsmakt till Konungen.

I väntan på att den nuvarande degenererade grundlagen kan upphävas och ersättas med en som bygger på 1809 års goda principer bör Statsminister Reinfelt, så snart det låter sig göra, hemställa hos Konungen att Han påtager sig ämbetet som Rikets Överbefälhavare.

Gud bevare Konungen och Fädeneslandet.

2 kommentarer:

  1. Som tur är råder en ny och sund ordning i Sverige vilket gör att kompetens går före börd. Att demokratiska val går före börd. Ingen modern stat har en monark som överbefälhavare. Det borde ju vara en fingervisning.

    SvaraRadera
  2. Demokrat: de flesta konstitutionella monarkierna (Belgien, Danmark, Luxemburg, Norge, Spanien, Storbritannien och samväldesrikena) har faktiskt sin statschef som högste befälhavare, även det förvisso är mer symboliskt än reellt då de verkliga ansvaret är delegerat till en parlamentariskt ansvarig ministär.

    Japan och Sverige är undantagen där regeringarna har det legala ansvaret och Nederländerna har en intressant mellanvarient där drottningen formellt är en del av regeringen.

    SvaraRadera