lördag 1 april 2017

Fursten av Wales besöker Rumänien

Hans Kunglig Höghet Prins Karl, Furste av Wales, Hertig av Cornwall, Hertig av Rothesay, Greve av Carrick, Greve av of Chester, Baron av Renfrew, har förliden vecka genomfört ett officiellt besök i Rumänien. Under besöket mottogs Fursten ock av Hennes Kunglig Höghet Kronprinsessan Margareta, Kronprinsessa av Rumänien, Den Rumänska Kronans Väktare, med gemål Hans Kunglig Höghet Prins Radu, Prins av Rumänen.


Deras Kungliga Högheter Kronprinsessan Margareta, Kronprinsessa av Rumänien, Den Rumänska Kronans Väktare, med gemål Hans Kunglig Höghet Prins Radu, Prins av Rumänen, framför porten till Elisabetpalatset.

Fursten mottogs i Elisabetpalatset, Bukarest, vilket utgör huvudresidens för Rumäniens Konung vars plikter på grund av Konungens ohälsa utövas av Kronprinsessan, Den Rumänska Kronans Väktare.


Fursten anländer till Elisabetpalatset.

Den Rumänska Konungahuset, ansett som officiell institution och verkande under statsprotokoll, får en alltmer betydelsefull ställning i Rumänien. Det kan icke alls uteslutas att Monarkin fullt ut återupprättas inom en snar framtid, i synnerhet som Kronprinsessan är djupt aktad av Rumäniens folk.


Kronprinsessan hälsar Fursten.

Såsom medlemmar av höga Furstehus är Fursten och Kronprinsessan självfallet befryndade på mångfaldiga sätt. Närmaste skyldskapet är genom Konung Kristian IX av Danmark, vilken är Furstens farfaders farfader och Kronprinsessans mormoders farfader. Konung Kristian IX är dessförutan Furstens morfaders farmoders far.

Båda stamma ock på två linjer vardera från Drottning Victoria av Storbritannien och Irland, Kejsarinna av Indien.

Furstens morfaders farfader, Konung Edvard VII av Storbritannien och Irland, Kejsare av Indien, och farmoders mormoder, Storhertiginnan Alice av Hessen, var barn till Drottning Victoria.

Kronprinsessans farfaders morfader, Hertig Alfred av Sachsen, Coburg och Gotha, och farmoders mormoder, Kejsarinnan Victoria av Tyskland, var ock dessa barn till Drottning Victoria.

I detta sammanhang må nämnas att ävenledes vår egen högaktade Konung stammar på två linjer från Drottning Victoria av Storbritannien och Irland, Kejsarinna av Indien, vilken är vår Konungs farmoders farmoder och morfaders farmoder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar