söndag 26 juni 2011

Belysande om herr Juholt

Den hedervärde och kloke skriftställaren herr Skytte fäster idag, i en av sina alltid mycket läsvärda krönikor i Svenska Dagbladet, uppmärksamheten på den nyvalde ordföranden för det socialdemokratiska arbetarepartiet, herr Juholt, och dennes agerande och utlåtelser i samband med grundläggandet av den samverkan, mellan socialdemokratiska arbetarepartiet, miljöpartiet och kommunistparitet, som initierades år 2008.

Såväl uttalandena vid nämnda tillfälle som de göranden och låtanden som herr Juholt presterat under sin nu tre månader gamla ämbetsperiod förstärker bilden av att herr Juholt på intet sätt är vuxen den uppgift som lagts på honom. Med det infantila språkbruk herr Juholt hänger sig åt, och vilket den gode herr Skytte uppmärksammar, nedväderar han var och en som vill föra diskussionen på en seriös och saklig nivå. Att som herr Juholt föra diskussionen utifrån trivialiserande och intetsägande resonemang utan varje spår av analytisk skärpa kastar smuts icke enbart på herr Juholt själv utan ock över hela det politiska ränkspelet.

Att inneha ett politiskt förtroendeuppdrag är något som förpliktigar och ställer höga krav på innehavaren. Ett förtroendeuppdrag är aldrig något som får "tramas" och "pladdras" bort på det sätt herr Juholt gör. Jämförelsen mellan herr Juholt och många av hans företrädare såsom herrarna Branting, Hansson, Erlander, Palme och Carlsson är förskräckande och föga hedrande för herr Juholt. Nämnda personer må ha varit förhärdade socialister och haft åsikter vilka jag aldrig någonsin delat men det har ändå varit frågan om personer som haft förmåga till såväl intellektuell analys som begåvning att uttrycka sig vederhäftigt i skrift och tal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar