söndag 11 september 2011

En sorgesam dag

Idag den 11:e september 2011 har det gått tio år sedan medeltida mörkermän begick sina besinningslösa terrordåd i Förenta Staterna där upp mot 3000 oskyldiga människor miste livet. Detta är därför en sorgens dag då vi alla måste böja våra huvuden i respekt för alla de oskyldiga människor som på detta sätt mördades.

De som föraktar människovärdet och rättstaten är på intet sätt isolerade till en enda åsiktsriktning utan kan återfinnas hos många rörelser, av vilka följande må nämnas:
  • Kommunister. Då kommunismen i sin ideologi föraktar människovärdet och rättstaten legitimerar den terror och har således utövat terror i de arma stater där den härskat och forsatt härskar. Kommunismens avskyvärda anhängare drager sig därför inte att på allehanda sätt ta till rättsvidriga metoder. I Europa har vi sett dessa fula kommunistiska trynen dyka upp som Röda Armefraktionen (RAF) i Västtyskland, vilka ock genomförde terrordåd i vårt land 1975, och som de Röda Brigaderna i Italien. I vårt land har detta ock kunnat beskådas i de upplopp, det mest spektakulära i Göteborg 2001, där en pöbel av slynglar och andra missdådare uppviglades av illasinnade kommunistiska krafter att sätta sig upp mot ordningsmakten och att vandalisera.
  • Misstolkare av den muselmanska trosinriktningen. En betydelsefull del av dessa kan relateras till det av den numera näpste simple mördaren bin Ladin organiserade terrornätverket al Qaida.
  • Separatistika nationalister. Dessa skyr inga medel för att söka upprätta separatistiska statsbildningar eller anslutning till andra statsbildningar utifrån en exterm uttolkning av nationalistiska principer. Här må nämnas separatistiska organisationer i Baskien, på Korsika och diverse palestinska organisationer såväl som den Irländska Republikanska Armén. Även separatistiska organisationer på Balkan innefattas i detta med flygkapningen på Bulltofta 1972 utförda av missdådare med koppling till organsiationen Ustaša.
  • Dårar. Utöver detta finnes en kategori av dårar , som delvis på skilda sätt låter sig inspireras av ovannämnda tre kategorier, men där gärningen utföres av enskilda utan stöd av en bakomliggande orgnisation. Mest aktuellt exempel här är givevis de tragiska norska illdåden förliden sommar utförda av dåren Breivik. Andra exempel är den så kallade UNA-bomaren, dåren Kaczynsky, som mellan 1978 och 1995 utförde illasinnade bombdår. I denna kategori finns självklart ock den så kallade Oklahomabombaren, dåren Mac Veigh numera avrättad, vilken 1995 genom ett bombdåd mördade 168 personer, därav 19 barn, och sårade 650 ytterligare.
Terrordådenden 11:e september 2001, likt alla andra terrordåd, visar på fullständig avsaknad och respekt för både människolivet och rättstaten. Rättstaten får därför aldrig ge vika för de simpla brottslingar som ägnar sig åt denna art av bestialiska missdåd. Hotet finns alltfort och rättstaten måste därför säkerställa att det finns tillräckliga medel för att möta de illvilliga brottslingarnas försåtliga planer. Detta innefattar:
  1. En utbilding och opinionsbildning som tar fasta på att att förmedla människovärdet och rättstatens orubbliga principer. Här ankommer det på samhället, icke minst när det gäller att sätta upp ramarna för utbildningsväsendet, att icke vackla i avståndstagandet från de rörelser och organisationer som på minsta sätt visar stödjer eller visar sympati förr terrorismens missdådare.
  2. En underrättelseorganisation som på de sätt som krävs, under rättsäkra former, ges tillgång till nödvändig information av vad slag det vara må för att så tidigt som möjligt utröna missdådarnas planer.
  3. En ordningsmakt, innefattande såväl polis som militär, av tillräcklig numrär och med tillräcklig utrustning för att möta de situationer som uppkommer och då så långt det överhuvudtaget är möjligt före det att de illasinnade missdådarana hunnit sätta sina vansinniga planer i verket.

4 kommentarer:

  1. Ett förtydligande. Kommunismen motsätter sig individuell terrorism eftersom den anses gynna det bestående och borgerligheten.

    SvaraRadera
  2. I Göteborg 2001 tog KPML(r) kraftfullt avstånd från de autonoma som bedrev kravallverksamhet under demonstrationerna. Ingen kommunistisk uppvigling av missdådare alltså utan raka motsatsen.

    SvaraRadera
  3. "Kommunismen motsätter sig individuell terrorism..." Kanske, men man använder sig av statsterrorism istället. Det gjorde USSR och DDR, och det gör Nord Korea även i dag.

    SvaraRadera
  4. Herr Rune,
    Att kommunismen skulle motsätta sig terrorism är ett påstående som icke överenstämmer med den faktiska historien. I mitt inlägg ovan nämner jag såsom exempel på kommuistisk terrorism Röda Armefraktionen (även kallad Baader-Meinhof-ligan) och Röda Brigaderna. Icke torde väl herr Rune kunna förneka att dessa blodsbesudlade och djupt brottsliga organisationer är sprungna från den marxist-leninistiska traditionen och ytterst som har sitt ursprung i den avskyvärde mass- och barnamördaren Lenin?

    Herr Rune torde icke heller kunna förneka att den simpla mörderskan ock inspirerades djupt av den blodsbefläckade kommunistiske folkmördaren Mao, en av historiens värsta och mest avskyvärad förbrytare som endast torde ha sin like i den kommunistiske tyrannen Stalin och den nationalsocialistiske tyrannen Hitler.

    Såsom mycket förtjänstfullt framhålls i en kommentar ovan har och den vederstyggliga kommunismen använt statsterrorismen som ett av sina främsta verktyg. Här skall herr Rune vara på det klara med att jag själv haft fränder i Baltikum som råkade ut för denna kommunistiska terror och aldrig mera hördes av.

    Jag bespottar högeligen den avkyvärda kommunismen, en lära som vid sidan av nationalsocialismen, hör hör till det mest vederstyggliga som mänskligheten någonsin frambringat.

    SvaraRadera