måndag 12 september 2011

Terrordåd avvärjt

Med stor tillfredställelse kan noteras att rättsvårdande myndigheter, med Säkerhetspolisen i spetsen, kommit ett försåtligt terrorangrepp på spåren och avvärjt detsamma. Detta visar att rättsamhället har medel att skydda och att de förstärkningar som gjorts under de senaste åren icke varit förjäves.

Även om uppgifterna, helt naturligt på grund av utredningens känsliga art, är fåtaliga torde det dock stå klart att de gripna misstänkta tillhör den kategori av terrorister som består av misstolkare av den muselmanska trosinriktningen. För detta talar ock att dådet synes ha samband med Göteborgs internationella konstbiennal  till vilken en herr Vilks synes vara relaterad. Herr Vilks har som bekant visat låtit förfärdiga vissa teckningar av profeten Mohammed.

Även om herr Vilks borde ha tagit sig till vara och avstått från att på ett synnerligen oförskämt sätt smäda det som andra håller heligt motiverar detta givevis på intet sätt några rättsvidriga och djupt avskyvärda terrordåd som sätter oskyldiga människoliv på spel. Det som dock brister hos båda parter, såväl hos den skamlige herr Vilks som vederstyggliga terrorister är respekten för medmänniskan vilket borde lända båda till eftertanke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar