söndag 12 juli 2015

Oduglighetens statskonst

I en sin läsvärda krönika, av denna dag, i Svenska Dagbladet låter redaktör Gustafsson meddela några anmärkningar om den pågående tragedin i Grekland där den uppstudsige och totalt inkompetente försteministern, herr Tsipras, går från klarhet till klarhet när det gäller oduglighetens statskonst. Redaktör Gustafsson skriver:

"En vecka är som bekant lång tid i politiken. Förra söndagen jublade hejarklacken över den grekiska folkomröstningen. Segraren Alexis Tsipras åkte i tisdags till toppmöte i Bryssel. Där skulle han åstadkomma ett mirakel. Men Tsipras fick inte upp någon kanin ur hatten. Han hade inte ens någon hatt. Trollerikonstnären stod där totalt tomhänt. Leende.

Ett nummer som inte skulle gå hem ens på Kiviks marknad, som börjar i morgon. 

Inför dagens extraordinära toppmöte byter magikern skepnad. Nu erbjuder sig Tsipras att bli konkursförvaltare och genomföra den politik som han avvisade för en vecka sedan. Fortsatt leende."

Oduglingen Tsipras har drivit Greklands arma folk in i ruinen. Utmärkande för Tsipras statsmannakonst är dels den vansinniga socialistiska tesen om att ansvaret alltid är någon annans och dels en total oförmåga att läsa sin omvärld och skapa sig kunskap och förståelse om den faktiska situationen med dess möjligheter och begränsningar. Läggs till detta ett oborstat uppträdande och total inkompetens i förmågan delta i förhandlingar slutar det på sätt som nu sker.

Redaktör Gustafsson fortsätter:

"Dagens ultimativa läge gör mig djupt betänksam. Antingen känner Tsipras till en hemlig nödutgång som vi vanliga dödliga missat. Eller så har han ingenting att komma med. Mirakelmannen är i så fall bara en bluff. En charlatan, en leende pratmakare."

Mitt i prick och väl talat redaktör Gustafsson! Oduglingen Tsipras gör sig själv till största åtlöje, ja han är är i sanning en stor bluff, en charlatan och en oförbätterlig pratmakare. Oduglingen Tsipras är en skam för statskonsten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar