torsdag 30 juli 2015

Skammens Västtrafik

Västtrafik, ägt av Västra Götalandsregionen - således ett offentligt ägt företag - beter sig i en reklamkampanj på ett synnerligen lågt och förnedrande sätt. Genom anspelningar till Konungen söker man i sin nedriga snuskiga låghet att skapa uppmärksamhet. I sin ofattbart stora dumhet söker man relatera till en påstådd mätress till Konung Oscar II. Detta, som i sig är förtal av avliden person, är dock inget, som de smutsens reklammakare på något sätt låter framhålla på affischen. Syftet är uppenbart, att genom lögnaktiga och djupt kränkande anspelningar nyttja vår högaktade Konung, till skapa uppmärksamhet. Det går heller icke att utesluta att det hela påhejats av illasinnade och fega republikaner, vilka är ökända för sin stora oförskämdhet och sina djupt osakliga metoder.

För att visa hur grovt och förnedrande Västtrafiks oförlåtliga och djupt upprörande tilltag är publiceras nedanstående bild, som rent åskådningsmaterial (detta efter moget övervägande och med största respekt för dem som finner det stötande, till dessa framföres en ursäkt):


Den förtalande och djupt stötande reklamaffischen

Icke ens när den ansvarige, presschefen herr Lans, ställs till svars visas någon djupare ånger utan det hela viftas bort med något som närmast kan liknas vid en axelryckning. Beklämmande! Så här säger presschefen om den förtalade affischen.

"Den syftar ju på en lägenhet som Oscar II köpte till sin älskarinna på Linnégatan för länge sedan. Det är det den refererar till. Hela sightseeing-appen handlar ju om historiska händelser i Göteborg, säger Kristian Lans och tillägger: 

Sen är det förstås tråkigt att just den här affischen uppfattas som upprörande av en del människor. Men det har jag förståelse för, alla uppfattar saker olika."

"Sen är det förstås tråkigt..." vilken nonchalans, vilken dumhet. Det är uppenbart att herr Lans icke på något sätt är mogen eller kompetent till det uppdrag han anförtrotts. Ledningen för Västtrafik bör omgående skilja herr Lans från uppdraget som presschef. Istället för att kasta smuts på en Konung vore ett lämpligare uppdrag för den nonchalante presschefen att tvätta bort smuts och solk från bussar och spårvagnar. Här kunde han möjligen göra någon nytta.

Dessbättre synes Hovets jurister ha agerat och begärt ett möte med Västtrafik. Hovets jurister bedömer tilltaget såsom ett lagbrott vilket är en högst rimlig bedömning. Intill dess att en rättslig utredning sker måste Västtrafik ofördröjligen och utan minsta protest avlägsna den kränkande smuts - i form av reklamaffischer - som man lortat ned rikets andra stad med.

Jag spottar på Västtrafik och avsäger mig allt nyttjande av dess tjänster intill dess att vederbörliga och uppriktiga ursäkter offentligen framförts både till Konungahus och allmänhet!

2 kommentarer:

 1. I sanning ett motbjudande beteende, och för snöd vinnings skull också. Emellertid tycks Hovets resoluta ingripande ha burit frukt, i varje fall kortsiktigt. Svenska Dagbladet låter meddela att Västtrafik ämnar avlägsna sina vederstyggliga plakat.
  http://www.svd.se/vasttrafiks-ilska-fult-agerat-av-hovet/om/sverige
  Någon socialist anser att det handlar om yttrandefrihet, vilket givetvis är befängt.

  SvaraRadera
 2. Hovets agerande är att applådera!

  Har noterat nämnde socialist, vilken i sin röda och republikanska inskränkta dumhet icke förmår att skilja mellan förtal och yttrandefrihet. Nämnde vederstygglige republikanske socialist förtalar ock öppet Konung och har den stora oförskämdheten att påstå att Hans Majestät skulle ha "dåligt rykte". Denne inskränkte socialist borde i sanning skrubba sin smutsiga mun med lämpligt sanitetsmedel.

  SvaraRadera