torsdag 20 oktober 2011

Den libyske tyrannen näpst

Så nås vi idag av nyheten att den libyske tyrannen Gaddaffi nu slutgiltigt näpsts, sannolikt under ett flyktförsök från sitt sista blodsbesudlade fäste, staden Sirte. Även om det hade varit att föredra om tyrannen fångats levande, så att han kunnat lagföras och näpsas med laga dom, torde de vara få som fäller en tår för den hädanfärd tyrannen nu mött då han under 42 år varit en ofattbart grym plågoande för hela det libyska folket.

Tyrannen Gaddaffis regim var från allra första början illegitim och avskyvärd. Det det libyska folket nu behöver är en stabil och lugn utveckling. I ett första steg bör därför det legitima statsskick, Monarkin, som rådde 1969 återupprättas genom uppsättande av Hans Kunglig Höghet Kronprins Mohammed El Senussi på den libyska tronen såsom ett första steg i stabiliserandet. Efter detta bör fria val till en lagstiftande församling hållas vilken har att upprätta en konstitution.

Konungariket Libyens vapen

Från det spanska exemplet vet vi att ett återupprättande av Monarkin är ett mycket gott sätt att återupprätta stabilitet och rättsäkerhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar