fredag 14 oktober 2011

Herr Juholt stannar i sitt uppdrag

Så har då herr Juholt meddelat att han avser att kvarstanna på uppdraget såsom ordförande för socialdemokratiska arbetarepartiet. Även nämnda partis så kallade verkställande utskott har idag uttalat sitt stöd för herr Juholt. Detta är givetvis en intern fråga för partiet och det vore här förmätet att ha några som helst synpunkter. Dock torde det vara klart att detta ärendes utgång måste betraktas såsom taktiskt betydelsefullt för partiets motståndare då herr Juholts anseende inom överskådlig tid är solkat, något som kommer att ligga honom till stor last i kommade val.

Icke heller gällande åklagarens beslut angående förundersökning, gällande brottet bedrägeri, kan något invändas i sak. Brottet kräver att uppsåt kan visas vilket torde vara svårt utifrån det Riksdagens regelverk som åklagaren hävisar till. Här måste skyndsamt vidtagas åtgärder för att rätta bristerna i regelverket, då det icke får förekomma några tveksamheter i detta. Ytterst gäller detta varje politikers här.

Oavsett den rent rättsliga hanteringen visar denna fråga, likväl som herr Juholts övriga verk sedan han tillträdde sitt uppdrag, på hur olämplig herr Juholt skulle vara att inneha statsministerämbetet. Denna olämplighet kan sammanfattas i följande punkter:
  • Herr Juholt har visat på ett mycket oskickligt ledarskap och stor brist på konsekvens. Vi har sett detta såväl i Libyenfrågan som i debaklet kring den så kallade "skuggbudgeten".
  • Herr Juholt har visat på såväl store slarvighet som oacceptabel underlåtenhet att följa de regelverk, om än något bristfälliga, som finns.
Utöver detta kommer att herr Juholt i sin retorik är en lismare av största mått, en lismare som måhända kan vinna vissa poäng i demagogi men som i längden riskerar att falla mycket djupt i både anseende och trovärdighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar