tisdag 28 januari 2014

Namnsdagshyllning till Konungen

Denna dag framföres från detta Forum en ödmjuk och hjärtinnerlig namnsdagshyllning till vår högaktade Konung, Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf, Sveriges Konung, Hertig av Jämtland.

 
Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf, Sveriges Konung, Hertig av Jämtland

Såsom seden bjuder har Konungen denna dag ock låtit förläna de Kungliga Medaljerna, rikets främsta utmärkelser Den främsta utmärkelsen som förlänas denna dag utgörs av Hans Majestät Konungens medalj i guld av 12:e storleken att bäras om halsen i kedja (Kon:sGM12mkedja) vilken förlänas Hans Högvördighet Ärkebiskop Wejryd. Nämnda medalj kan räknas såsom tredje högsta utmärkelse ,förläningsbar till svenska medborgare, efter Serafimermedaljen och Hans Majestät Konungens medalj i guld av 12:e storleken med briljanter att bäras om halsen i kedja (Kon:sGM12mkedjaobr).

I detta sammanhang må det tillåtas att framföras att det är en stor skam att historieslösa politiker, utan någon som helst förståelse för vare sig traditionens betydelse eller vikten av att kunna visa framstående medborgare uppskattning, lät förändra ordensväsendet och förvägra svenska medborgare denna ynnest. Det är en synnerligen stor gåta att nuvarande Regering, trots att den snart suttit vid taburetterna i snart åtta år, ännu icke i proposition till Riksdagen föranstaltat om rättande av nu rådande och för svenska medborgare så diskriminerande och ringaktande ordning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar