lördag 28 maj 2011

Hetsen mot Hans Majestät Konungen fortsätter

Det är sorgesamt att notera den hets som nu förekomma mot Hans Majestät Konungen och hans person. En hets som icke på ringaste sätt är relaterad till Hans Majestäts Konungagärning utan en hets som blott och bart tager sin utgångspunkt i illasinnade och obelagda påståenden, skvaller och allmänt hummel. De fega uslingar som ägna sig åt detta smutsiga värv borde taga sig i akt och begrunda vår Herres åttonde bud:

Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa.

Utifrån detta må sedan var och en begrunda den store läromästaren Martin Luthers förklaring:

Vad är det?
Vi skola frukta och älska Gud, så att vi icke beljuga, förråda, baktala eller illa berykta vår nästa, utan urskulda honom, tänka och tala väl om honom och tyda allt till det bästa.


I spåren av smädes-, förtals- och hetskampanjen mot Hans Majestät beställer nu ock massmedia så kallade opinionsundersökningar . Frågeställningen synes vara huruvida Hans Majestät skulle träda tillbaka och istället låta Hennes Kunglig Höghet Kronprinsessan bestiga tronen. Hela denna fråga synes vara helt irrelevant då den icke har något stöd i vår konstitutions andemeningen. Givetvis är det glädjande att notera att vår högaktade Tronföljare har ett synnerligen starkt stöd men detta innebär på intet sätt att ett traditions- och konstitutionsvidrigt tronskifte skulle vara motiverat. I stället må vår förhoppning vara att Hans Majestät ännu har många år kvar på tronen och att han likt sin farfader, Konung Gustaf VI Adolf, och son farfaders fader, Konung Gustaf V, förunnas att även i hög ålder tjäna Fäderneslandet.

Leve Monarkin!

Gud bevare Konungen och Fäderneslandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar