torsdag 26 maj 2011

Konungasmädaren Althins fega angrepp

Det må noteras att Svenska Dagbladet idag välvilligt låter låna sina spalter till ett förtalsangrepp mot Hans Majestät Konungen från konungasmädaren Althin och dennes av feghet anfrätta sekt republikanska föreningen. Om denna publicering kan flera betänkligheter resas, icke därför att Monarkin ej må diskuteras utan därför att nämnda angrepp icke är något annat än oförskämt förtal. Nu lär detta dock slå tillbaka mot konungasmädaren Althin och hans anhang, då det visa på deras sanna och försåtliga väsen vars skamlighet icke synes ha någon gräns. Såsom åskådningsexempel kan publiceringen därför möjligen motiveras.

Nämnda förtal är en del i de fega republikanernas angrepp mot vår Monarki. Då dessa republikaner, med konungasmädaren Althin i spetsen, icke förmå att producera sakliga och konstitionella argument och således icke våga strida med blanka vapen, hänge de sig i stället åt smädelser och förtal.

På detta forum har bland annat uppmärksamnats hur den fega sekten förlöjligat Hans Majestät på ett rent infantilt och imbecillt sätt föregående sommar. Härefter ha vi den skamliga smädesskriften som gavs ut förliden höst vilken av den vederhäftige och hedervärde professor Harrisson betecknas såsom en "riktigt dålig biografi". Vi ha ock kunnat notera hur man även försöka komma åt Monarkin genom angrepp på Hennes Majestät vilka grundar sig på sådant som påstås ha inträffat före hennes födelse. Till detta kommer de obelagda påståenden som nu fara runt i skandalpressen.

All detta ha sin grund i en kampanj som drives av de fega och försåtliga republikanerna. Denna kampanj ha sitt ursprung i ett så kallat nätverk, vilket bildades år 2004 och vars mål synes vara att sprida smädelser och förtal. Att konungasmädarens sekt ha sina smutsiga händer i detta synes icke vara någon vild gissning.

Anmärkningsvärt med det idag publicerade förtalsangreppet mot Hans Majestät Konungen är att det icke tager sin utgångspunkt i Hans Majestäts Konungagärning eller i en diskussion baserad på en konstitionell analys. Istället är utgångspunkten obelagda påståenden, skvaller och annat hummel utifrån vilket påstås "Monarkin försämrar bilden av Sverige som en stark demokratisk nation och en kung med dåligt omdöme försätter statsskicket i ständig kris.". Nivån på denna retorik är så låg, och det logiska resonemanget så bristfälligt, att det reser starka betänkligheter kring författarnas intellektuella förmåga.

Det är vidare högst obegripligt att konungasmädaren Althin, vilken är advokat till professionen och medlem av det hedervärda advokatsamfundet, ger sig in i en argumentation som är så fjärran ifrån alla de rättstatens principer vilka säga att varje påstående, vilket tillerkännes någon form av vitsord, måste kunna beläggas. Hade konungasmädaren använt samma försåtliga och oförskämda argumentation inom sin professionella gärning hade detta sannolikt renderat i skarpa reprimander från advokatsamfundet. Konungasmädaren Althins agerande i detta är därför högst avskyvärt och skamligt.

I detta sammanhang kan icke undgå att nämnas det skandalösa faktum att konungasmädaren Althin är medlem av det politiska partiet Kristdemokraternas styrelse. Att detta parti, vilket säger sig stå upp för Monarkin, på detta sätt ha en hög företrädare som förtalar Hans Majestät Konungen är oförsvarbart. Om partiordföranden, statrådet Hägglund, är mån om att bevara sin heder bör han ofördröjligen föranstalta om inledandet av en process för uteslutande av konungasmädaren Althin.

Allt detta till trots är det min fasta övertygelse att vår tusenåriga Monarki kommer att gå stärkt ur dessa excesser i förtal och smädelser. Skamlighet och oförskämdhet slår alltid tillbaka mot de som bruka detta.

Låt mig avslutningsvis, såsom en hyllning till Konungen och Monarkin, citera Kungssången:

1. Ur svenska hjärtans djup en gång
en samfälld och en enkel sång,
som går till kungen fram!
Var honom trofast och hans ätt,
gör kronan på hans hjässa lätt,
och all din tro till honom sätt,
du folk av frejdad stam!

2. O konung, folkets majestät
är även ditt: beskärma det
och värna det från fall!
Stå oss all världens härar mot,
vi blinka ej för deras hot:
vi lägga dem inför din fot -
en kunglig fotapall.

3. Men stundar ock vårt fall en dag,
från dina skuldror purpurn tag,
lyft av dig kronans tvång
och drag de kära färger på,
det gamla gula och det blå,
och med ett svärd i handen gå
till kamp och undergång!

4. Och grip vår sista fana du
och dristeliga för ännu
i döden dina män!
Ditt trogna folk med hjältemod
skall sömma av sitt bästa blod
en kunglig purpur varm och god,
och svepa dig i den.


5. Du himlens Herre, med oss var,
som förr du med oss varit har,
och liva på vår strand
det gamla lynnets art igen
hos sveakungen och hans män.
Och låt din ande vila än
utöver nordanland!


Leve Monarkin!

Gud bevare Konungen och Fäderneslandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar