onsdag 3 augusti 2011

Fortsatt vaksamhet mot terror

Naturligen har de fasansfulla norska illdåden fått mycken uppmärksamhet och publicitet vilket icke är något att säga om. Dessa dåd visar hur en vettvilling, förvirrad av diverse villoläror, men fysiskt och intellektsmässigt kapabel till noga planerade och försåtliga handlingar, kan tillfoga ett samhälle det värsta av slag. Detta länder i sanning till eftertanke.

Dock är det så att det finns fler illgärningsmän än den norske illdådaren. Illgärningsmän, som likt den norske, icke hyser minsta respekt för oskyldiga människoliv. Svenska Dagbladet låter idag meddela att 6 personer, med anknytning till det blodsbesudlade så kallade nätverket al-Qaida vilket är förblindat av vantolkningar av den muselmanska trosinriktningen, gripits i Irak. Dessa har enligt uppgift varit sinnade att genomföra terrorhandlingar såväl i vårt land som i Frankrike. I färskt minne har vi också den illgärningsman, som den 11 december föregående år, utförde ett misslyckat - Gud vare tackad och lovad, sprängdåd i Stockholm. Ett dåd, som om det lyckats kunde inneburit ett fasansfullt slag för hela vårt land.

Viktigt är att en fortsatt vaksamhet mot terror och terrorhandlingar upprätthålles varifrån än detta hot kommer. Det kan säkerligen finnas fler illgärningsmän av samma slag som den norske missdådaren samtidigt som det helt visst finns terrorister inom al-Qaida, som i denna stund smider planer om förstörelse och död. Rättsamhället får aldrig någonsin förtröttas i kampen mot terrorismen och de männsikor som icke har respekt för människolivet och människans unikitet.

6 kommentarer:

  1. Vi har även terroristsympatisörer i Sveriges Riksdag, t ex SD-ledamoten Kent Ekeroth. han har varit offiell representant för SD vid internationella möten med nätverk som har terror och våld på sin agenda. Man har till och med vid dessa möten varit talare.

    SvaraRadera
  2. Herr Rudberg,
    Även om jag icke hyser den ringaste sympati för Sverigedemokraterna, vilka har den för mig naiva uppfattningen att samhällsutvecklingen endast skall byggas utifrån nationell identitet och isolationism, anser jag ändå att man ska vara varsam med att använda ordet terroristsympati i detta sammanhang.

    Terrorism har primärt med metod att göra och icke med åsikt. Avsikten med den terroristiska metoden är att genom urskiljningslöst våld, särskilt mot civila och oskyldiga, bringa rädsla och oordning hos en befolkning och sedan utnyttja detta för egna syften. Märk här väl att order terror är relaterat till latinets "terror" som torde kunna översättas med "fruktan" eller "rädsla".

    Terrorist är den som bejakar användandet av den metod som beskrivs ovan. Däremot är icke bekännandet av uppenbara villoläror, såsom exempelvis rasim, antisemitism, stalinism och jihadism, att betrakta som terrorism i sig.

    Terrorism är i varje rättstat brottslig vilket icke är fallet med bekännandet av villoläror. Att bekänna sig till villoläror försvaras, rätt eller fel, med den i varje rättstats konstitution skyddade åsikts- och yttrandefriheten.

    SvaraRadera
  3. Man kan ju fråga sig varför detta är så ointressant att skriva långa spalter om i media jämfört med breivik?

    SvaraRadera
  4. Fältmarskalk,

    Då måste jag göra dig uppmärksam att ledande medlemmar av SD på officiellt uppdrag för SD deltagit i möten med nätverk som har terror och våld på sin agenda. Vid dessa möten har planering av aktiviteter och utökning av nätverket.
    Detta är ren och skär terroristsympatisering, till och med deltagande i planeringsverksamhet.

    SvaraRadera
  5. Herr Rudberg,
    Då jag icke känner till dessa möten eller nätverk kan jag icke kommentera de enskilda fallen. Dock, om det är som herr Rudberg påstår torde det hela vara en polisär fråga där rättsvårdande myndigheter torde kunna undersöka detta utifrån förberedande för allmänfarlig verksamhet.

    Rent principiellt är det nog dessvärre icke så märkligt att en del individer, som verkar för mycket tveksamma syften, dras till de två ytterlighetspartier som finns i vår riksdag, de populistiska och nationalnaiva Sverigedemokraterna och det kommunistiska Vänsterpartiet.

    Vad gäller det kommunistiska partiet, så har en officiell företrädare för detta, ledamot i kommunfullmäktige i Kalix kommun och ledamot i Norrbottens läns landsting (således en i partiet inflytelserik person), framfört att redaktör Gudmundsson på Svenska Dagbladet bör skjutas. Den som tagit del av dennes djupt hatiska så kallade "twitterflöde" vet för övrigt att det skall "dansas på borgarnas gravar" och att alla som "hatar borgare" är bra människor samt att företagare är "slavägare".

    Den kommunistiske landstingsledamotens hat skulle mycket väl, på samma sätt som vämjeliga resonemang inspirerat den misstänkte arrestanten Breivik, inspirera vettvillingar, lagda åt det kommunistiska hållet, till illdåd av samma typ.

    SvaraRadera
  6. Fältmarskalk,

    Du läser ju SvD. Läs Jesus Alcalas redogörelse för de mötena.
    Du ska få en länk så slipper du leta:
    http://www.svd.se/kultur/hatet-kanner-inga-granser_6364558.svd

    Allt det som står i artikeln är dokumenterat. Inget av dessa möten förnekas heller av SD.

    SvaraRadera