fredag 4 november 2011

Den grekiska politikens smutsiga spel

Hela vår världsdel, Europa, befinner sig i en krissituation på det finansella området. Kan icke utvecklingen ledas in på fast mark kan det slå mot mångens dagliga utkomst och försörjning. Ett av Europas mindre länder, Grekland, har genom stor oansvarighet, oaktsamhet och lismande politikers maktspel försatt sig i en ohållbar skuldsituation, som detta arma land av egen kraft aldrig kan komma ur.

I denna situation träder övriga Europa till räddning genom uppsättandet av ett program varigenom Grekland kan undkomma den bankrutt som annars varit oframkomlig. Genom detta kan ock den bekymmersamma finansiella situationen i hela vård världsdel något stabiliseras.

När detta skett beger sig den grekiske försteministern, herr Papandreou, in i ett agerande som saknar motstycke när det gäller lismande och kortsiktighet. Ena stunden förklarar herr Papandreou att det skall hållas en folkomröstning, vilket direkt åter leder in i stor osäkerhet, för att andra stunden förklara att det icke behövs någon omröstning. För herr Papandreou synes allt vara ett politiskt spel där den egna maktpositionen överrider allt och omsorgen om såväl det egna landet som om Europa icke tillmätes någon större betydelse.

Det smutsiga politiska spel vi nu bevittnat är vämjeligt och det är därför icke särdeles svårt att hålla med vår högaktade Konung som i en intervju i Dagens Industri låter uttala:

"Jag tror att vi alla är bekymrade, självklart ja. Det är det stora spörsmålet och över huvud taget försöker man förstå sig på vad som händer - och den här sista rundan - ja, det är väldigt få som förstår sig på den"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar