fredag 11 november 2011

Okunnigt om orsaken till Palestinaproblemet

 I Svenska Dagbladet låter idag en organisation vid namn Settlers Watch, representerad av herrarna Mosskin och Svahn, ondgöra sig över israeliska bosättningar. Hela syftet med den pamflett som publiceras i nämnda tidning synes vara troliggöra att den stora frågan för Paletsinafrågans lösning skulle vara bosättningarna. Inget kan vara mera fel och herrarna Mosskin och Svahn gör knappast sitt intellekt rättvisa när de i sin enfald argumenterar utifrån detta.

Hela roten till Palestinaproblemet är att vissa palestinska organisationer och några stater i området, särskilt terroristorganisationen Hamas som behärskar Gaza, och grannlandet, det blodbesudlade tyrraniet Syrien, kräver statens Israels utplåning. Den dag alla erkänner staten Israels rätt att existera kommer ock bostättningsproblematiken att kunna lösas.

Att Israel är berett att uppge bosättningar visades tydligt i samband med att alla bosättningar i Gaza utrymmede. Detta lönades dock icke med fred och försoning av terroristiska palestinska krafter. Tvärtom gjordes Gaza till en bas för besinningslösa raketanfall mot civila i Israel och ett rekryteringsområde för självmordsbombare som dödade ock lemlästade icke endast män utan och kvinnor och barn.

Utifrån detta borde det vara uppenbart att en ensidig utrymning av bosättningarna på Västbanken utan alla palestinska organisationers oförbehållsamma deklaration om staten Israels rätt att exisiera är rent av dumdristig. Herrana Mosskins och Svahns förmåga till ett rationellt resonemang i denna fråga måste dessvärre starkt ifrågasättas.

Den stora navitiet som kännetecknar organísationen Settlers Watch och dess företrädare, herrarna Mosskin och Svahn, är näst intill ofattbar. Icke ens i en bisats, i sitt okunniga alster, förmår man att nämna grundproblemet i hela frågan - staten Israels rätt att existera. Situationen i tyrraniet Syrien, där 1000 och åter 1000 människoliv släcks av den blodsbesudlade mördaren Assad synes icke heller nämvärt bekymra artikelförfattarna.

4 kommentarer:

  1. Det förefaller mig naivt att tro att bara om Hamas och Syrien skulle erkänna Israels rätt att existera skulle problematiken med bosättningarna få sin lösning. Huruvida Hamas har som mål att utplåna Israel kan diskuteras - utifrån senaste årens politik och uttalanden kan man med fog hävda att så inte är fallet. Syrien har definitivt inte det som mål. Faktum är att Israel har åtnjutit fred med alla grannländer sedan 1973 och ändock har bosättarna bara blivit fler och fler. Det finns ett bekymmer med organisationer som åtnjuter viss folkligt stöd och som har förmågan att agera militärt mot Israel. Deras popularitet är dock ett resultat av bristen på framgångar i fredsförhandlingarna. Vad har egentligen hänt sedan Oslo? Och ställ dig denna fråga, under de senaste krigen (Gaza, Libanon), hur många israeler har dött och hur många civila palestinier och libaneser har omkommit? Hur många civila har omkommit sedan Gazakriget? Hur många av dessa civila är israeler? Palestinier?

    SvaraRadera
  2. Naiviteten hos dig är förvånande, men inte längre överraskande. Hamas mål är enligt DOM SJÄLVA att Israel ska utplånas. Inget man behöver diskutera/ifrågasätta - det är bara att kolla deras stadgar. När ska svenskan lära sig det? Hur kan man ifrågasätta sig detta med tanke på dom tusindtals raketer, som Hamas skickar in över Israel?? Hur många gg har fega Hamas gömt sig mellan kvinnor o barn efter dessa dåd? Man bryr sig inte om sina kvinnor o barns liv; det viktigaste är att få Israel att framstå som skurken.. Men svenskan lär sig väl aldrig; Israel har åtnjutit fred med alla granländer sedan 1973 - läs o häpna! Skylla allt på Israel kan man - terroristernas framgång är även den Israels fel. BLIND O DÖV - det enda som kan förklara ovanståendes rubrik.

    SvaraRadera
  3. Till skribenten av de första av dessa kommentarer vill jag påpeka att det är en god ordning att sätta sig in i sakförhållandena innan en allt för ivrig argumentation påbörjas.

    Sålunda påstår skribenten:

    "Faktum är att Israel har åtnjutit fred med alla grannländer sedan 1973 ..."

    Detta är högst felaktigt då Israel icke slutit något som helst fredsavtal med Syrien. Den som är så okunnig och saknar vetskap om detta viktiga förhållande borde, av omsorg för sitt eget intellektuella anseende, avhålla sig från att ge sig in i någon diskussion om Mellanösterm frågan.

    Vidare:

    "Deras popularitet är dock ett resultat av bristen på framgångar i fredsförhandlingarna."

    Och bäste skribent, bristen på framgång i ferdsförhandlingarna beror på, som så förtjänstfullt framhålles av skribenten till den andra kommentaren, att terroristorganisationen Hamas i sitt program kräver staten Israels utplåning. Detta är hela frågan kärna och häri ligger också dess lösning.

    SvaraRadera
  4. Bosättningarna på Västbanken är ett brott mot folkrätten enligt FN. DET är problemet.

    SvaraRadera