onsdag 2 november 2011

Den grekiske försteministern handlar i panik

Det synes nu alltmer klart att den socialistiske grekiske försteministern herr Papandreous gripits av något som icke är något annat än panik. Fegheten att icke våga driva igenom den räddningsplan, som med stor möda framförhandlats inom ramen för den Europeiska Unionen, möter enligt pressuppgifter nu ock hård kritik inom den egna regeringen då allt fler inser att detta på intet sätt är någon fråga som kan besvaras med ett enkelt ja eller nej i en folkomrösting.

Hela syftet med den representativa beslutsordningen är att medborgarna skall utse representanter, som med omsorg och möda har att sätta sig in i även de mest komplexa frågor och besluta i dessa. Detta är en god ordning som under långerliga tider visat sig vara framgångsrik inom hela den västliga civilisationen.

Vidare noteras att herr Papandreous möjligen ock hyser en farhåga om ett militärt maktövertagande i det att han låter byta ut ledande officerare inom krigsmakten. Ock detta är ett tecken på största panik då en militärkupp i ett land, som är medlem av såväl Europeiska Unionen som NATO knappast har någonting med verkligheten att göra.

Herr Papandreous har genom sin feghet och sitt panikartade beteende uppenbarligen helt tappat greppet varför han skyndsamt bör avgå. Efter detta bör en samlingsregering bildas, dock utan herr Papandreous personliga deltagande, bestående av de två större politiska partierna Ny Demokrati (Νέα Δημοκρατία - Nea Dimokratia) och den Panhellenska Socialistiska Rörelsen (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Panellinio Sosialistiko Kinima).

Långsiktigt, för att skapa den stabilitet som Grekland såväl behöver, finns ingen annan lösning än ett återupprättande av Monarkin, vilket tidigare framförts på detta forum, senast under gårdagen. Redan nu bör den grekiska regering hemställa hos Konung Konstantin att han skyndsamt beger sig till Athen och tager sitt residens där. Härigenom kan visas att det finns något som förenar det grekiska folket och som står över politikens käbbel och lismande.

Leve den grekiska Monarkin!

Gud bevare Konung Konstantin och må han snart åter uppstiga på den grekiska tronen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar