lördag 18 februari 2012

Bottenapp av Svenska Dagbladet

Idag publicerar Svenska Dagbladet en föga vederhäftig artikel inför Kronprinsessans nära förestående nedkomst. I artikeln görs stort spektakel av att Karolinska sjukhuset låtit föranstalta om vissa förberdelser inför det stora massmediaintresse som förväntas i samband med nedkomsten. Vad man gjort är att avspärra vissa parkeringsormåden.

Det hela är alls inget märkligt utan tvärton helt naturligt och nödvändigt. Kronprinsessans nedkomst skiljer sig i detta avseende icke med andra händelser som röner stort intresse i massmedia. Vid höguppmärksammade händelser, av vad slag det vara må, sker alltid vissa avspärrningar, både i syfte att upprätthålla den allmänna ordningen samt för att bereda närvarande massmedia att verka och därigenom fylla sin funktion att informera allmänheten.

Det finns i Svenska Dagbladets artikel en underton som är icke värdig nämnda organ och gör desss anseende som en vederhäftig publikation skada. Chefredaktören bör därför ofördröjligen ge de närmast ansvariga för artikeln en reprimand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar